Wpis z mikrobloga

Uwielbiam te "wymuszone" bezpieczestwo hasel w IT.
TWOJE HASLO MUSI MIEC MINIMUM 50 ZNAKOW I 14 ZNAKOW SPECJALNYCH, DODATKOWO CO DRUGA LITERA MUSI BYC WIELKA NAPRZEMIENNIE Z MALA I ZAWIERAC CHINSKIE ZNAKI

no ja p------e kto to wymysla. Rozumiem, ze w necie trzeba byc bezpiecznym, uzywac managera hasel i tak dalej ale bez przesady. Potem sie dziwia ze ludzie maja haslo w stylu abcdefghij123456!

A pisze to, bo wlasnie Linksys zabronil mi uzycia w hasle dostepu do routera albo w hasle do Wifi dwa razy tego samego znaku pod rzad xD
Chcialem ustawic powiedzmy Straciatella265! ale nieeeee, posrany linksys krzyczy ze sa dwa takie same znaki pod rzad xD no ja yebe. Jeszcze rozumiem jakby ktos chcial ustawic oookkkhhhaaa222 ale nie Straciatella265!... Dzieki temu musze ustawic inne haslo i wszystkie urzadzenia w domu polaczyc na nowo, dzieki linksys xD

Innym hitem bylo moje konto kiedy jeszcze studiowalem, wymagali uwaga - minimum 14 znakow xD Oczywiscie w polaczeniu z malymi, wielkimi literami, cyframi i znakami specjalnymi xD Mi tam spoko bo i tak korzystam z managera hasel (polecam) ale jesli ktos tego nie uzywa to pozdro xD

#bezpieczenstwowsieci #cybersec #it
Trele_Duperele - Uwielbiam te "wymuszone" bezpieczestwo hasel w IT. 
TWOJE HASLO MUSI...

źródło: AdobeStock_135042763

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i tak wymuszaja zmiany hasel wszedzie xD

@Trele_Duperele: Nie wiem jak to dziala ale o ile se przypominam to w jednym z programow w firmie byl kiedys monit co miesiac o zmiane hasla. na szczescie dalo sie zmienic na to samo haslo :DDD To byla magia :D
  • Odpowiedz