Wpis z mikrobloga

Mam aktualnie #ps4 pro które odpalam raz na miesiąc i z dzieckiem gramy w nfs czy Fife..

Ale zastanawiam się czy dałoby radę zrezygnować z #playstation i przesiąść się na #appletv i czy uda się w jakikolwiek sposób odpalic taka Fifę czy nfs na tym boxie od #apple bo jest jakieś #retroarch ale czy ktoś faktycznie tego próbował?

Mam jeszcze #androidtv Nokia 8010

Ale się zastanawiam głównie czy nie sprzedać ps4 skoro i tak gram mega rzadko. Ale jednak chciałbym żeby te gry co wyżej wymieniłem działały normalnie żeby była jakąkolwiek przyjemność z grania :)

Czy to raczej słaby pomysł bo żaden box tego nie uciągnie?
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale się zastanawiam głównie czy nie sprzedać ps4 skoro i tak gram mega rzadko

@Insiders: masz dziecko ogarniające pada i chcesz sprzedać konsolę bo sam nie grasz? Poważnie? Majątku na używanej PS4 nie zrobisz, po prostu kup dziecku jakieś normalne gry i pogódź się że to jego zabawka jak sam nie masz chęci grać. Biblioteka tytułów ogromna, ceny używanych tytułów niskie, jedyny realny koszt (sama konsola) już poniosłeś.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kj5s6f2dk7s54o: nie nie, bardziej chodzi o przyłącza hdmi i miejsce na półce i zminimalizowanie trochę tego xD ale z tego co czytam to rzeczywiście jest problem i nie zastąpię konsoli to fakt. Ale wolałem zapytać bo totalnie nie siedzę w tym temacie :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Kj5s6f2dk7s54o ogólnie to spędzam raczej z nim czas bardziej aktywnie. Rower, piłka :) PS to taki dodatek jak pogoda brzydka albo jak sam mówi że chce se pograć. Jest dosyć młody i nie chce go przyzwyczajać 😅
  • Odpowiedz
@Insiders: ja się nie dziwię, że gierki to ostateczność, jeśli to w kółko NFS i FIFA. Po prostu wychowasz odludka, który bez normalnego dostępu do gier wideo będzie sobie racjonalizował, że to nieciekawe, a rówieśnicy będą go uważać za dziwaka. Rozważ zainteresowanie go również tym segmentem popkultury, nawet jeśli akurat ciebie gierki nie kręcą.
  • Odpowiedz
@Insiders: to glownie zręcznościówki, wiec timing jest ważny. Żeby zmniejszyć opóźnienia to trzeba grać padem na kablu i pamiętaj, żeby przełączyć telewizor w tryb gry, wtedy też zmniejszasz opóźnienia
  • Odpowiedz
@Insiders a xbox series S? Jest mały i przede wszystkim cichy - w porównaniu do tego jakim odkurzaczem jest PS4 Pro.
A wolne złącze HDMI - możesz ogarnąć to kupując np. przedłużacz HDMI - tak ja mam ogarnięte i jak potrzebuję przełączyć konsole to mam już wygodnie zwisający kabel
  • Odpowiedz
Mam aktualnie #ps4 pro które odpalam raz na miesiąc i z dzieckiem gramy w nfs czy Fife..

@Insiders: a niektórzy się zastanawiają czemu IQ zaczęło spadać xD
Ano dzięki rodzicom takim jak @Insiders ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz