Wpis z mikrobloga

#oculus #vr #metaquest2

Dostałem od kolegi na testy gogle oculus quest 2. Niestety nie mam gier itp

Z dziewczyną zastanawiamy się co można z nimi zrobić, jakieś gry polecacie?

Wolałbym na początek coś free2play żeby zobaczyć z czym to się je i wgl jak działają. I czy dla nas są ok

Mam konto tylko na #steam
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Population one jest za darmo na q3, na quest 2 chyba też

Superhot niestety za darmo nie jest, ale jest wersja standalone bez PCVR, a to klasyk VR w którego warto zagrać
  • Odpowiedz
Chyba zamiast standalone miało być PCVR xD

@Andr3v: Ja mam q3, który większy progres zrobił w standalone niż w PCVR. Dla mnie kompresja obrazu i opóźnienie z PCVR wygląda gorzej niż gra działająca na quest jak jeszcze sobie wyostrzę game tunerem/optimizerem. Nie mówię, że się nie da grać, ale nie ma co się oszukiwać, że będzie to wyglądać chociażby jak na leciwym Valve index z display portem, OLEDem, większym FOV,
  • Odpowiedz
Dla mnie kompresja obrazu i opóźnienie z PCVR

@Average-CottonWorld-Enjoyer: ale to tylko dlatego bo nie umiałeś tego skonfigurować i używałeś głównego routera z podłączoną masą innych urządzeń, co sam przyznałeś. Quest 3 na WiFi 6E lub 6 przy czystych pasmach (niestety dwójka nie wspiera 6E), to niezauważalna różnica w kompresji i opóźnieniach, co potwierdziłem ja i kilku moich kolegów. Byłeś jedynym który nie umiał tego ustawić jak należy (głównym błędem
  • Odpowiedz
@Atreyu: Nigdzie nie napisałem, że miałem jakiś problem z konfiguracją przygłupie. Podaj swoją konfigurację to Ci obliczę jakiego rzędu kompresja i opóźnienie występuje skoro masz uszkodzony wzrok najwyraźniej tak jak i twoi koleżkowie

Jedynie przyznam, że nie mam dobrego kabla, żeby porównać połączenie przewodowe, ale nie spodziewam się większej różnicy.
  • Odpowiedz
@masieg możesz wgrać sobie za darmo i dość łatwo jakie tylko chcesz gry, bez konsekwencji jeżeli nie masz moralnych oporów przed piraceniem
  • Odpowiedz