Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +68
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
Wojciech_Skupien +760
Pamiętam jak kiedyś szedłem na siłownię z dużą torbą, to powiedziałem do syna: żegnaj Wojtusiu już się nie więcej spotkamy, tata się wyprowadza, na co on skwitował tylko: ale mama zostaje?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tatacontent

#gielda
no wlasnie co
To najrozsądniejsze rozwiązanie chyba. Masz mieszkanie na własność na dźwigni finansowej, masz dochód pasywny i masz akcje
1. Sprawdzam czy mieszkanie, które chcę nabyć łapie się na kredyt bez wkładu własnego.
2. Jeśli nie, to sprzedaję część akcji, żeby było na wkład własny.
3. Kupuję mieszkanie na kredyt bez wykorzystania całej zdolności kredytowej.
4. W zależności od uznania czy potrzeb, nadwyżki przeznaczam na nadpłatę kredytu bądź zakup akcji.
Najważniejsze w tym wszystkim są długoterminowe perspektywy wzrostu ceny takiego mieszkania, które się kupi. Do tego chcąc zatrzymać akcje można się raczej spodziewać tego, że w kolejnych dekadach wartosc wypłacanych dywidend może znacząco wzrosnąć, tym bardziej wzgledem mieszkania poza takimi miastami jak Warszawa (chociaż dobry etf z wysokim dividend growth rate i tak r------e na łopatki takie mieszkanie zapewne). Koniec koncow przyszlosci nikt w 100% nie przewidzi, ale jakbym