Aktywne Wpisy

Bolns_Sesz +94
#samochody #pokazauto #motoryzacja
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
Kuurła, kilka lat temu zastanawiałem się skąd ludzie mają kasę na nowe samochody premium. A kilka dni temu sam sobie takiego kupiłem
(。◕‿‿◕。)
Oby tylko się nie psuła, bo różne są sytuację z nowymi audi. Niektóre odpalają już choinki na desce, mimo że do świąt jeszcze trochę :D
źródło: IMG_4941 kopia
Pobierz
BlackpillMonster +418

Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590 osób.
Jestem ciekaw Waszych pomysłów po wakacjach. Może ktoś przywiózł też ciekawe inspiracje z podróży i będzie mógł podzielić się nimi ze społecznością tagu w komentarzach.
W temacie podróżowania dzisiaj ode mnie rozwiązanie, które może przydać się właśnie w przypadku wyjazdów zagranicznych:
eSIM w aplikacji Revolut – Pewnie kojarzycie Revoluta tylko jako aplikację do płatności i wymiany walut, a w aplikacji można w kilka minut aktywować eSIM z tanim pakietem internetu do dowolnego kraju. W podróży nie trzeba już szukać kiosku z lokalną kartą SIM, zamawiać jej wcześniej ani przepłacać za roaming u operatora. Wystarczy wejść w aplikację Revolut, wybrać pakiet danych i aktywować go od razu w telefonie. Duży plus jest taki, że eSIM można doładowywać w dowolnym momencie, a ceny są często niższe niż w ofertach operatorów na miejscu. Co więcej, eSIM w Revolut działa niezależnie od podstawowej karty SIM – dzięki temu można jednocześnie korzystać ze swojego numeru telefonu i mieć internet z Revoluta. To spory lifehack, który rozkminiłem dopiero w te wakacje i myślę, że naprawdę może się przydać.
Ominęły Cię najlepsze rekomendacje z ostatnich wpisów? Dla przypomnienia:
1. Poduszka z łuską gryki – Przez lata miałem bóle pleców, spięty kark i częste bóle głowy. Wydałem dużo kasy na wizyty u fizjoterapeutów ale przynosiły tylko chwilową ulgę. W końcu fizjo zasugerował poduszkę z łuską gryki, a ten produkt był mi już znany z Waszych poleceń, więc kupiłem no i okazało się to gamechangerem. Ból pleców nie przeszedł całkowicie bo prawdopodobnie nie jest od spania ale po zmianie poduszki - brak spięcia karku, szyi i znacznie rzadziej boli mnie głowa. Dodatkowo poduszka nie nagrzewa się w nocy przez co nie muszę jej co chwilę odwracać. Polecam, natomiast uwaga od fizjoterapeuty, aby nie wybierać najtańszych bo kluczowe znaczenie w tych poduszkach ma jakość łuski gryki (łuska nie może być spłaszczona, aby miała swoje prozdrowotne właściwości). Swoją posiadam z Terra Pillows
2. Plus addressing - Dzięki adresowaniu z plusem możesz do swojego adresu e-mail w Gmailu dodać +coś przed znakiem @, na przykład: jan.kowalski+zakupy@gmail.com, jan.kowalski+spam@gmail.com. Wiadomości wysłane na te adresy trafią do Twojej głównej skrzynki, czyli jan.kowalski@gmail.com. Dzięki temu możesz łatwo ustawiać filtry i segregować wiadomości, śledzić, kto i jak wykorzystuje Twój adres, a co najważniejsze zakładać wiele kont w serwisach, które pozwalają na rejestrację tylko jednego konta na jeden adres e-mail. Jeśli masz już konto np. na jakimś forum, ale chcesz utworzyć drugie, wystarczy, że użyjesz adresu np. jan.kowalski+forum2@gmail.com. Dla portalu będzie to inny adres, a dla Ciebie to wciąż ta sama skrzynka. Dzięki temu nie musisz zakładać wielu kont e-mail, a poczta pozostaje uporządkowana. Wiem, że dla wielu z Was na pewno jest to znany sposób ale widzę po swoich znajomych czy reakcjach na ostatni wpis w tym temacie, że dla wielu osób jest to wciąż bardzo pomocne rozwiązanie z którym wcześniej nie mieli styczności.
Jeżeli ten format Ci się podoba to zostaw plusa, aby widzieć kolejne wpisy z tej serii. W kolejnym wpisie zawołam wszystkich plusujących ten wpis.
Obserwuj autorski tag i dołącz do dyskusji dzieląc się swoimi pomysłami w komentarzu!
@KuterPstragow: widać chatowi gpt się nudzi, geremek dostał dłuższą, ale fajnie że działa
źródło: image_picker_A77AEEE6-BD3C-47EA-895A-F3D12245D1A2-25742-00000894059BADFD
Pobierz1. Monitor widescreen - idealny do pracy, wszystko pięknie widać. Gry też wyższy poziom przyjemności. Kto nigdy nie testowal, a pracuje przy kompie musi spróbować
2. Kurtka przeciwdeszczowa na podróże z wieloma dużymi kieszeniami - mam praktycznie drugi plecak bagażu podręcznego na wszystkie wizzairy i ryanairy, a przy okazji dobrą kurtkę na miejscu. Około 20 lotów rocznie, nigdy nie dopłaciłem do bagażu. Prztrocz do plecaka, jak trzeba wrzucić to
Naprawdę nie jesteś w stanie określić czy 4 lata temu byłeś mniej szczęśliwy, biedniejszy, gorsze zdrowie miałeś?
Sam muszę zacząć kupować przedmioty z listy i zobaczyć efekty.
źródło: 1000010023
PobierzJa dodam pianino cyfrowe- jeśli ktoś chce, umie, lubi grać to bie takie strasznie drogie, zajmuje nie tak dużo miejsca, ile kiedyś było konieczne, można używać bez konfliktu z sąsiadami dzięki słuchawkom. Świetna rzecz dla zdrowia psychicznego, ćwiczeń koncentracji, koordynacji etc. niesamowicie wszechstronne korzyści.
Bezprzewodowa słuchawka do telefonu: przyszła mi do głowy 1 rzecz, mianowicie słuchawka bezprzewodowa do rozmów. Zawsze jak mówili służby, tv etc. żeby rozmawiać przez taka słuchawkę podczas prowadzenia to myślałem że głupoty, a na co mi to. Teraz fakt jest taki, że chodzę z tą słuchawka jak kurier, dosłownie wszędzie. Do tego stopnia że po minucie ręka mnie boli jak muszę normalnie odebrać. Xd używam już 5 rok praktycznie
źródło: image
Pobierz@bulba1605: Po co zajmować miejsce w łazience na dodatkową armaturę i przesiadać się z obsraną dupą na drugą muszlę skoro można zamontować bidettę przy sedesie i mieć best of both worlds za ułamek kwoty i miejsca?
źródło: 1000044072
Pobierzw sensie aplikacje gry sa chyba przeznaczone do kwadratu a nie do wide screen, nie przeszkadza ci ot?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: {6850BF92-3190-4F63-BF76-E1626E269B96}
Pobierz