Wpis z mikrobloga

#leasing #motoleasing

Hej Mirasy,

Będę przechodzić na elektryka i szukam fajnej oferty cena/auto/zasięg w najmie dla JDG.

Obecnie jeżdżę Audi Q3 2021 i szukam auta podobnego gabarytowo i wyposażeniowo :)

W oko wpadły mi KIA EV6 i Tesla Y Juniper, jednak dla tesli nie widzę dobrej oferty z dużym wykupem.

Wszelkie propozycje mile widziane.

Wołam @OptiFinance - z tego co wiem jesteś w tym ekspertem :)
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zagraj: Potwierdzam, APL na mocno dopasione Q4 to około 1000 zł brutto miesięcznie + wpłata własna w wysokości dotacji - umowa na 25 miesięcy, ale można dłużej, natomiast wtedy wyjdzie trochę drożej. Nawet w konfiguratorze Q4 masz info na samej górze, ale lepiej dopytaj bezpośrednio w najbliższym salonie o auta w programie NaszEauto. Do wyboru jest też A6 (e-tron) i Q6. Niczego lepszego jeśli chodzi o elektryki i najem nie
  • Odpowiedz
@zagraj: Krzycz, że chodzi Ci konkretnie o program NaszEauto. Dopytaj czy wszystkie wersje silnikowe Q4 łapią się na promo, bo być może jest jakieś wykluczenie. A potem zrób własny konfig tak, żeby nie przekroczyć 225k netto, ale już po rabacie (okolice 25%). W praktyce przy okazji Q6 można było konfigurować na 380k max. I proś o APL z wpłatą 30k netto na 25 miesięcy, żeby mieć dobrą ofertę wyjściową -
  • Odpowiedz
  • 0
@BShKF apl, wartość auta to 363 tys, po rabacie udało się wejść w limit. APL to ok 2130 pln, natomiast wtedy wchodzi serwis i ac/oc (25 miesięcy trwania umowy…) natomiast w audi perfect rent, gdzie w cenie jest serwis, oc/ac itp. Wychodzi ok. 2500. Wpłata w wysoko dotacji, tj. 30k netto
  • Odpowiedz
@zagraj: Ja skonfigurowałem q6 za niemal równe 380k i udało się wejść w limit po rabatach. Przy APL na 25 miesięcy i wpłacie 30k netto wyszła mi rata 1663 zł brutto. BEZ GAP w racie i przebieg na całą umowę 31 250 km. Wartość auta na koniec 84,04%. Z tym że to warunki z połowy lipca, może teraz kalkulują już gorzej. Muszę dopytać czy te warunki zostaną utrzymane, bo auto
  • Odpowiedz
@zagraj: Ok, mam odpowiedź od handlowca, żeby się nie martwić, przy odbiorze i tak będzie wykonana nowa kalkulacja, ale na tych samych warunkach co pierwotnie. Za to auto przyjedzie nie zaraz pod koniec września, tylko na początku listopada co jest dla mnie problematycznie - przy zamawianiu w ogóle była mowa o początku września, ale już raz się to zmieniło. Tak czy inaczej dokąd papiery nie są podpisane, to nie jestem
  • Odpowiedz
  • 0
@BShKF dzięki bardzo, super że mi to powiedziałeś, w wolnej chwili uderzę do salonu jeszcze raz i powołam się na tą ofertę
  • Odpowiedz
  • 0
@BShKF ok, więc teraz wygląda to tak, że udało mi się skonfigurować auto za 361 tys (niestety, ale tylko podstawowy silnik się łapie na promocje) i wychodziło w APL 1326 netto (wartość auta: 265 900). Do tego 326 zł za GAP i wychodzi 2032 brutto. Nie licząc ubezpieczenia AC/OC i serwisu po 24 mcach…

Równolegle przy tych samych parametrach jest opcja Audi Perfect Rent, gdzie masz gap, oc/ac, serwis, auto zastępcze
  • Odpowiedz
wychodziło w APL 1326 netto (wartość auta: 265 900)

@zagraj: To już mniej więcej moje warunki, u mnie jest 1352 netto. Ja w racie nie chciałem GAPa, taniej wychodzi wziąć go oddzielnie np. właśnie u OptiFinance. W mojej racie nie ma również ubezpieczenia OC/AC, to w APL zawsze jest oddzielnie. Gwarancja jest na 4 lata, więc tu się nie dopłaca, ale przy umowe na 25 miesięcy lub więcej trzeba będzie
  • Odpowiedz
  • 0
@BShKF ja w q3 za serwisy co 2 lata płacilem 2500. Policzyłem sobie w ten sposób, że 2500 serwis, ubezpieczenie x2 plus wchodzi trzeci rok, bo 25 mcy = co najmniej 18k z gapem więc w apl trzeba doliczyć ok 20k i jak podzielimy to na 25 mcy to wychodzi ok 800 zl do raty, czyli 1600 + 800 =2400. A ubezpieczenia od vatu nie odliczę, a i zastępczego w razie
  • Odpowiedz