Wpis z mikrobloga

Jakie są wg Was naprawdę przydatne gadżety, małe game changery do #rower ?
Chodzi o zwykły, przeciętny rower i zwykłe przeciętne jeżdżenie typu parędziesiąt km tygodniowo.

Wszystko- od części, przez jakieś fajne lampki, bidony, sakwy po ciuchy.

Słucham Państwa.

Moje ostatnie odkrycie to odzież 100% merino- super konfort termiczny w różnyvh warunkach i odpada pranie co chwila (ʘʘ)

#pytanie #sport
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hellyea: Mam takie niby na skuter, i bardzo sobie chwalę, w gęstszym ruchu bardzo się przydaje, zwłaszcza jak masz nawyk patrzenia w lusterka wyniesiony z jazdy autem. Dobrze wiedzieć co się dzieje z tyłu, i nie dostawać skrętu szyi.

Po pierwsze to wdg. mnie powinno być ponad kierownicą, a nie poniżej, bo jest łatwiej spojrzeć, ale ja nie mam gravela wiec nie wiem jak to jest na baranku.

Najważniejsze jest
  • Odpowiedz
@hellyea: Część ludzi pisze "pompka rowerowa", ale zapomina o łatkach na dętkę i/lub zapasowej dętce. Bo bez tego to najlepsza pompka nie pomoże xD

A tak ogólnie, to dwie pary rękawiczek nitrylowych - nigdy nie wiesz kiedy spadnie łańcuch albo trzeba będzie coś poprawić w syfiastych warunkach, a jeżdżenie potem z łapami urobionymi smarem jest średnio przyjemne.
  • Odpowiedz
  • 0
@WaveCreator: ciekawa rada z tymi rękawiczkami. Chociaż od biedy i chusteczka ujdzie. Ogólnie to teraz dotarło do mnie, że nie pamiętam, kiedy ostatnio spadł mi łańcuch.
Nigdy też chyba flaka nie złapałam, koła pompuje zazwyczaj na stacjach po drodze.
Ale pewnie i na mnie przyjdxie czas.
  • Odpowiedz