Wpis z mikrobloga

@dr_papieros jest spoko, nie za duże wydarzenie, ale osób przez chyba deszcz nie było bardzo dużo, więc na luzie obskoczylem wszystkie stoiska które mnie interesowały w 3-4 godziny, nie było kolejek.

Świetna strefa retro gier, dużo gothica, więc jak jesteś fanem to warto.

Ale ja z Wawy, z dalszych rejonów to by mi się nie chciało
  • Odpowiedz
  • 0
@marcelus: ostatecznie się skusiłem. Za wiele się nie zmieniło względem poprzedniego roku xD bawiłem się średnio, nie będę się czepiał bo nie mam do czego, ale jakoś nie uderzyło to w moje gusta. Fajnie że przestali udawać że cd action nie istniało wcześniej, liczyłem po cichu, że złapie Tymona bo wziąłem płytę do podpisania ale jakoś go nie mogłem trafić, albo poszedłem o złej godzinie. Jako że mam blisko bo
  • Odpowiedz
@dr_papieros to mój pierwszy kontakt z cdaction po jakichś kilkunastu latach na luzie, a na ich Expo byłem pierwszy raz w życiu, i pojechałem z ciekawości, bo za dzieciaka nie było mi dane.

Serio udawali że nie istnieli wcześniej? Na czym to polegało?
  • Odpowiedz
@dr_papieros: Byłeś na panelach gdzie ludzie zadawali im pytania? Ciekawi mnie czy znowu były durnowate pytania typu "Jak czasopismo będzie istnieć za 100 lat" zamiast "Czemu jesteście takimi hipokrytami".
  • Odpowiedz
  • 1
@marcelus:

Serio udawali że nie istnieli wcześniej? Na czym to polegało?

Dało się w zeszłym roku odnieść wrażenie że o bauerowym cd action to niedobra mówić. Opieram to zdanie na swoich odczuciach i na zdaniu kilku osób z którymi rozmawiałem. W zeszłym roku nie było chyba nikogo ze starej ekipy, na stoiskach czy nawet na wystawce wioski gothic nie było choćby cienia gothicowych rzeczy które były z "tamtego" cd action.
  • Odpowiedz
@dr_papieros: "Ale to było chyba tylko dla tych z biletami VIP więc już nie chciało mi się kombinować." Czyli prawdopodobnie były same durnowate pytania od fanów co dali extra kasę na to. Szkoda że teraz redakcja woli gonić za trendami i robić z siebie debila (i przy okazji wyzywać ludzi) zamiast skupić się na grach i technologi.
  • Odpowiedz
@dr_papieros: Smuggler na swojej stronie na Facebooku szczeniacko przezywał ludzi bo po prostu mieli dość jego farmazonów o Ukrainie i Rosji. Jeszcze nie pomaga to że na ich stronie są fani którzy mają immunitet i mogą przezywać wesoło innych bez konsekwencji.
Przykładem będzie Quetz, który jest znanym "Białym Rycerzem" CD-Action i kiedyś wyzywał innych od "Hitlerjungenów" bo ktoś napisał pozytywnie o malarzu (spoiler, tak nie było) i bana nie dostał.
  • Odpowiedz