Aktywne Wpisy

Defined +88
Jaaapierdziele, niech on to zrobi, wiecie jakie będzie eldorado na rynku w Polsce (i Rumunii, Białorusi, Ukrainie) z tego powodu? xDD COVID 2.0, albo i nawet lepiej. #programowanie #programista15k
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-06 000210
Pobierz
annlupin +12
pytanie mam co teraz obcy czy predator

NT. RUINY ŚWIĄTYNI – NOC
Kamera sunie po zgliszczach. Cienie drżą na ścianach, jakby same bały się tego, co zaraz nadejdzie.
CIĘŻKI, MECHANICZNY ODDECH.
Z mroku wyłania się DARTH VADER – kolos w czarnej zbroi. Każdy krok to echo grzmotu. Sama obecność Vadera sprawia, że kurz unosi się z kamieni, a powietrze gęstnieje jak przed burzą.
CIĘCIE.
VOLDEMORT – blady, smukły, z drapieżnym uśmiechem. Jego wężowe oczy błyszczą pychą.
Voldemort:
– Widzisz przede sobą pana śmierci. Zmiażdżę cię jednym zaklęciem.
ZBLIŻENIE NA HEŁM VADERA. Absolutny brak emocji.
Vader (głęboko, nisko):
– Nie masz władzy. Nie tutaj.
ZWOLNIONE TEMPO:
Avada Kedavra! – zielony błysk mknie w stronę Vadera.
Vader nie tylko zatrzymuje zaklęcie w powietrzu – on zawija je wokół siebie jakby bawił się energią. Zielona poświata oplata jego sylwetkę, po czym gaśnie.
Vader:
– Dziecinne sztuczki.
MONTAŻ – FURIA VADERA:
Vader wyciąga ręce. Cała świątynia zaczyna drżeć, kolumny pękają jakby były z piasku.
Voldemort teleportuje się z sykiem, ale Vader śledzi go niewidzialną siłą. W miejscu, gdzie pojawia się Czarny Pan, kamień eksploduje, jakby sam wszechświat zdradzał jego ruchy.
Vader gestem dłoni zgina stalowe belki w ruinach jak wosk.
VOLDEMORT (przerażony, wrzeszczy):
– Jestem nieśmiertelny! JA JESTEM PONAD WSZYSTKIM!
VADER (głos jak grzmot, powolny):
– Ty jesteś niczym.
KAMERA Z GÓRY:
Vader unosi Voldemorta wysoko w powietrze, rozciągając jego ciało Mocą. Blady Czarny Pan wiję się jak marionetka.
Ziemia pęka wokół – cała świątynia zaczyna się walić, jakby nie mogła znieść obecności tej mocy.
ZBLIŻENIE NA TWARZ VOLDEMORTA. Pierwszy raz – czysty strach.
Voldemort (charcząc):
– To... niemożliwe...
Vader (zimno, jak wyrok):
– Ja jestem niemożliwe.
KULMINACJA:
Vader zgniata go Mocą, a potem w jednej chwili czerwona klinga przecina powietrze. Błysk. Cisza.
Świątynia zapada się w ruinę. Kamera zatrzymuje się na sylwetce Vadera stojącego pośród gruzów, otoczonego ogniem i pyłem.
OSTATNI KADR:
Tylko on. Nieruchomy, monumentalny. Oddech rozbrzmiewa wśród ruin jak echo samej apokalipsy.
Vader wins- no difficulty
#starwars #harrypotter #przegryw
źródło: image
Pobierz