Wpis z mikrobloga

Pojawiło się w sieci oświadczenie Pawła P. Zostało ono udostępnione przez fanpage najowszej książki o IW prowadzony przez jej autorów.

Moja własna opinia jest taka: oświadczenie jest bardzo emocjonalne i nie wnosi nic nowego do sprawy. Na pierwszy rzut oka widać złość Pawła, a wydaje mi się, że można było się lepiej odnieść do wywiadu (a tym bardziej trochę wczesniej). Jeżeli zarzuca kłamstwa, mógł wskazać dokładne fragmenty i uzasadnić dlaczego wg. niego to kłamstwa. Sama po części rozumiem jego złość, ale myślę, że powinien się liczyć z tym, że będzie na celowniku policji i prokuratury, i nic dziwnego, że przy tak głośnej sprawie służby sięgają po różne, nawet mniej ordynarne, sposoby próbowania dotacia do prawdy.

Mirki, a co wy sądzicie?

Link do oświadczenia:
https://www.facebook.com/share/p/17ETRATPLA/

#iwonawieczorek
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@salanderek W sumie możesz mieć rację, ponieważ zauważyłam, że właśnie zaczęły znikać komentarze spod posta. Głównie te, pod którymi później udzielał się Adam Kowalski. Bardzo ciekawe... Chociażby ten komentarz z załączonego zdjęcia - już go nie znajdziecie pod postem :) Ale spokojnie, ja sobie archiwizuję wszystko :)
empathic3643 - @salanderek W sumie możesz mieć rację, ponieważ zauważyłam, że właśnie...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
Teraz pytanie, jeśli książka jest nastawiona stricte na wybielanie Pawła a Podolski za wszelką cenę próbuje manipulować opinia publiczną, typu wyjaśnianie przez telefon redaktorów i grożeniem pozwami, kasowaniem komentarzy i zabawą razem z Pawłem w kotka i myszkę z fejk kont żeby się wybielić. To w jakim celu ? Czemu nagle po 15 latach Pawłowi zaczęło przeszkadzać co myśli o nim opinia publiczna, skoro od 15 lat jest w tym top kręgu
  • Odpowiedz
@empathic3643: a, zapomniałem wspomnieć: na czacie grupki dotyczącej IW (tej prowadzonej przez p. Trojanowską) ten sam Adam Kowalski zaczął się udzielać jakoś w połowie lipca, w okolicach premiery książki. Przedstawiał się tam jako kolega Pawła, później jako jego adwokat, był tam po to, żeby przedstawić się jako ofiarę systemu. To chyba wtedy napisał coś w stylu "pani Iwonie TYLKO córka zaginęła, a ja mam całe życie zniszczone", mam teraz trochę
salanderek - @empathic3643: a, zapomniałem wspomnieć: na czacie grupki dotyczącej IW ...

źródło: 2551

Pobierz
  • Odpowiedz
@anon-anonim: dobre pytanie, może wie, że śledczy coś na niego szykują i desperacko próbuje wzbudzić współczucie opinii publicznej, aby w razie zatrzymania wywołała się burza i jakieś protesty? No nieudolne jest to wszystko, bo nie jest on najostrzejszą kredką w piórniku a Pan dziennikarz też się szybko podpala i efekt jest odwrotny do zamierzonego
  • Odpowiedz
Sama po części rozumiem jego złość, ale myślę, że powinien się liczyć z tym, że będzie na celowniku policji i prokuratury

@empathic3643:

To bycie ,,na celowniku'' to około 100 przesłuchań, nachodzenie jego rodziców, dziadków i partnerki oraz zrobienie cyrku z jego zatrzymaniem i wożeniem do Krakowa. Dodajmy do tego hejt w
  • Odpowiedz
@falden: Jeden z policjantów w wywiadzie zasugerował ostatnio, że naloty i zabieranie sprzętu miało związek z innym śledztwem (o wyłudzenie VAT). Jestem bardzo ciekawa ile jest w tym prawdy Podolski chyba nigdy nie odniósł się do tego.

Nie twierdzę, że nie było żadnej nagonki na Pawła, ale to jednostronne podejście do sprawy ze strony autorów książki jest zastanawiające.
  • Odpowiedz