@Czoso: Zależy w jakim kraju. U nas? Teraz jest lepiej, i to znacznie. Na szeroko pojętym Zachodzie? Chyba w czasach kiedy budowali swój dobrobyt bylo jednak lepiej. Ale to tylko moja subiektywna opinia.
@Czoso: Widać ze u Ciebie lepiej/gorzej ogranicza sie do internetu ( ͡°͜ʖ͡°) Tutaj sie zgodzę, jest gorzej niż bylo, ale to ogólnoświatowy trend, a poza tym jak ktos chce to nadal wartosciowe tresci sie znajdzie, bo i tych jest wiecej niz bylo kiedys. Ja jednak patrzę znacznie szerzej, bo z perspektywy osoby urodzonej w latach 80 i widze ogromny postep jaki sie w Polsce
@Czoso: Choćby drogi, zwłaszcza ekspresówki i autostrady których 20 lat temu niemal nie bylo, a 40 lat temu nie bylo wcale. Sklepy. Wszystko mozna kupic, niczego nie brakuje. Ogólny wzrost zamożności, wbrew temu co sie słyszy. Na ulicach jest bezpiecznie, choć troche mniej niż jeszcze 10 lat temu, ale nie ma co porównywać do lat 90. Nawet nieszczęsne nieruchomości które sa w duzo wyższym standardzie niż za komuny, wbrew temu
Myślicie, że lepsze życie mieli ludzie teraz czy 40 lat temu?
#showerthoughts #rozkminy #rozkminyzdupy
Miałem nadzieję, że coś wymienisz