Wpis z mikrobloga

Bosa Hinduska karmi makaki w pobliżu jaskiń Batu Caves w Kuala Lumpur. To taka namiastka Indii ale w Malezji. Jest duszno, brudno, głośno, śmierdzi, próbują cię naciągnąć, na stacji kolejowej leżą bezpańskie psy, pełno gołębi więc wszystko obsrane, wszędzie ganiają małpy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Malezja to naprawdę ciekawy miks religijno kulturowy. Malajowie, Chińczycy, Hindusi. 34 miliony ludzi na terytorium nieco większym od Polski.
#podroze #swiat #azja #malezja
xionc0586 - Bosa Hinduska karmi makaki w pobliżu jaskiń Batu Caves w Kuala Lumpur. To...

źródło: 1000112986

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xionc0586: a ja właśnie mam inny obraz Malezji. Jest dość czysto jak na Azję, nikt nie chciał mnie naciągnąć na nic w sumie i czułam się przez to komfortowo że tak powiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Konkol: Ja nie powiedziałem że tak jest w całej Malezji tylko akurat w tym konkretnym miejscu. Choć w innych częściach Kuala Lumpur też natknąłem się na smród, brud i bezdomnych. Tyle dobrze że nie zaczepiali. Malezja to taki uboższy krewny Singapuru
  • Odpowiedz
@xionc0586: a jak hinduska świątynia w skale ma nie kontrastować z nowoczesnymi wieżowcami? Byłem, nie zwróciłem uwagi na to co piszesz, było to urozmaicenie pobytu w Malezji, nie było to nieprzyjemnym doświadczeniem, tylko innym.
  • Odpowiedz
  • 1
@salo91: Nie chodzi o samą świątynie tylko o cały klimacik wokół niej. Pod chińskimi świątyniami czegoś takiego nie ma. Jak ci się podobało to spoko, nie ma sensu się spierać
  • Odpowiedz