Oficjalny profi na FB miasta #lublin zablokował możliwość komentowania pod swoim postem po ostatnim głosowaniu rady miasta na temat przyszłego kształtu Górek Czechowskich. Miasto zezwala deweloperowi zabudować blokami teren życia zagrożonego gatunku chomika europejskiego, miejsce mogił po II w.ś. teren który nie miał w swoim planie zabudowy mieszkalnej. Podczas sesji rady miasta odbył się protest pod ratuszem. Prezydent Żuk i jego podwładni wybrali cenzurę.
@AmbasadorObywatelski: pies drapał te chomiki, jest ich w okolicy jak mrówek ¯\(ツ)/¯ Zresztą mieszkańcy Lublina pokazali na referendum gdzie mają górki czechowskie.
@niegwynebleid: no to ciach bajera, a nie jakieś autystyczne wyliczenia mi tu dajesz. Już i tak nawciskali nowe bloki wszędzie gdzie się da, że nie ma gdzie zaparkować, wszędzie jakieś szlabany... ale co tam dawaj więcej betonu i robimy mrowisko z miasta z infrastrukturą jak z psychiatryka
@TytanowyOdpyt: no ale jak nawciskali gdzie się da i dalej brakuje to jakie inne wyjście niż budować nowe? burzyć stare i budować wyżej? to nie hongkong - nie opłaca się nikomu, łączenie z naturą.
ale wśród tych którzy głosowali wynik był jednoznaczny
@AmbasadorObywatelski: Wśród osób mieszkających już na górkach? Wiesz, tłumaczyłem tekst tych działaczy, do instytucji unijnych. Totalnie wszyscy pobudowali się już na górkach, i po prostu nie chcą sąsiadów.
@niegwynebleid: Nie brakuje. Niedaleko przy ulicy Koncertowej powstało wielkie osiedle z czego duża część mieszkań jest do sprzedania a bloki są w budowie. Ogłoszeń jest pełno.
Podczas sesji rady miasta odbył się protest pod ratuszem. Prezydent Żuk i jego podwładni wybrali cenzurę.
#deweloperka #patodeweloperka #koalicjadeweloperska
jak nas ocenią potomni?!
skandal
@niegwynebleid: no to ciach bajera, a nie jakieś autystyczne wyliczenia mi tu dajesz. Już i tak nawciskali nowe bloki wszędzie gdzie się da, że nie ma gdzie zaparkować, wszędzie jakieś szlabany... ale co tam dawaj więcej betonu i robimy mrowisko z miasta z infrastrukturą jak z psychiatryka
burzyć stare i budować wyżej? to nie hongkong - nie opłaca się nikomu, łączenie z naturą.
@AmbasadorObywatelski: Wśród osób mieszkających już na górkach?
Wiesz, tłumaczyłem tekst tych działaczy, do instytucji unijnych. Totalnie wszyscy pobudowali się już na górkach, i po prostu nie chcą sąsiadów.