Aktywne Wpisy
PavulonRazPavulonDwa +456
Kto by się spodziewał że jeden z tych faszystowskich patusów od kontrolowania ukraińskiego biura jest na rencie i mieszka z mamą xD
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
źródło: 58475
Pobierz
Wojciech_Skupien +270
Syn wziął piłkę gimnastyczną na łóżko, przykrył się kołdrą i zaczął się turlać. Po chwili słyszę charczenie. Zaglądam, a ten zaklinowany na piłce pod kołdrą. Wyciągałem go jak z pułapki chłop 6 lat na karku, a rozum odziedziczył po ojcu. Jeszcze inspekcja szyi i ojcowskie "wody się napij" jakby to było lekarstwo na całe zło tego świata. Jakbym to żonie wytłumaczył, że mi się młody połamał pod kołdrą jak ja mecz oglądałem.

Szukam telefonu, przeglądam OLX`a, wpada w oko Realme GT7 PRO za 1250 PLN, rzekomo nowy. Oto lista grzechów, które popełniłem (pomarańczowe lampki po drodze się zapalały, ale nie uchroniły mniej przed oszustwem):
1. Cena zbyt niska, aby ogłoszenie mogło być prawdziwe. ZIGNOROWAŁEM świadomie ten fakt.
2. Nie zadałem pytania o odbiór osobisty (odpowiedź sprzedającego, potencjalnego oszusta zawsze dużo mówi, gdy jest odmowna), albo co najmniej o wysyłkę za pobraniem (tutaj zawsze może wysłać cegłę, ale też odsiewa ziarno od plew).
3. Konto na OLX rzekomo od 2010 roku (od początku w rękach oszusta, albo przejęte przez oszusta), przecież przez 15 lat nie mógł oszukiwać, ludzie nie zgłaszali, a OLX nic z tym nie zrobił, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4. Na propozycję Przesyłki OLX (dupochronu) odpowiedział propozycją wystawienia na allegro (skończyło się na allegrolokalnie). Stwierdziłem, że jeden uj.
5. Chciał nr telefonu, żeby wysłać mi link do aukcji na allegro (choć przecież mógł podać go w wiadomościach OLX).
6. Link do allegrolokalnie kończył się domeną ".og" (nie "pl"). To mnie zaniepokoiło bardzo, ale kliknąłem kup teraz, zaś przed dokonaniem zapłaty spróbowałem znaleźć ten przedmiot na allegrolokalnie.pl - nie pojawił się na liście. Oszust odpisał, że to przez to, że kliknąłem już "kup teraz", zabrzmiało w miarę logicznie.
7. Płatność blikiem nie chciała chyba ze 3-4x dojść do skutku, mieliło, mieliło i wyskakiwał błąd, Że też ostatnia szara komórka się nie aktywowała w głowie i nie stwierdziła: a je.ać to, daj sobie spokój. Przez scam stronę, akurat "dobrze", że BLIK, a nie kartą, z podaniem danych tejże.
8. Dane odbiorcy: PPRO, Balderon Street 20 00-000 London (w transakcji coinbase.com).
9. Właśnie zbieram się na komendę zgłosić oszustwo, celem otrzymania informacji za kilka miesięcy o umorzeniu z powodu nie wykrycia sprawcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#oszukujo #oszustwo #zlodzieje #policja #allegro #allegrolokalnie #olx #cyberbezpieczenstwo #truestory #polakicebulaki #polakmadryposzkodzie
@Muszewymyslec2 kosztowna, wkur.iająca lekcja, ale na całe życie.
Człowiek uczy się głównie na błędach więc na pewno wyciągniesz wnioski z tej kosztownej lekcji.
Mimo wszystko życzę powodzenia w odzyskaniu kasy.
źródło: Untitled
PobierzI nie zdziwiło cię, że domena ma inny adres oraz że w komunikacje z potwierdzeniem płatności jest inny odbiorca niż Allegro?
Niestety szanse na odzyskanie kasy są praktycznie zerowe. A dla banku sprawa jest prosta, było pytanie czy potwierdzasz płatność na stronie coinbase.com, więc jak potwierdziłeś, to transakcja została dokonana w pełni świadomie.
źródło: bike-fall-meme-template-full-02a335e1
Pobierz@UmTaRiRaRaRa: nam też nie xDD