Wpis z mikrobloga

• 0
@jmuhha jakie badanie o czym ty do mnie piszesz xD

@Patryk4 ja nie mówię o kontynuacji zaleceń dermatologa tylko o wypisaniu pierwszej w życiu recepty na dutasteryd 2.5 mg. żaden rodzinny Ci tego nie wypisze - jeden rodzinny u którego byłem bal się przepisać mi nawet finasteryd jako kontynuację leczenia zaleconego wcześniej przez dermatologa
  • Odpowiedz
  • 2
@jmuhha ale ty wiesz właściwie o czym piszesz? bo mam wrażenie że nie za bardzo. naprawdę wierzysz ze lekarz rodzinny przepisze jakiś lek w eksperymentalnej i niezatwierdzonej oficjalnie dawce o której można przeczytać tylko w czeluściach internetu, dodatkowo lek, który nawet w dawce standardowej nie jest oficjalnie zatwierdzony w celu w jakim chce go stosować?
  • Odpowiedz
  • 0
@Estetykatopodstawa widzę że dużo osób ma tutaj problemy z czytaniem ze zrozumieniem. mnie rodzinny też wypisywał fina przez ostatnie kilka lat i też w dawce 5 mg do dzielenia, ale dut nie jest zatwierdzonym lekiem do leczenia łysienie nawet w dawce 0,5 mg, więc nie sądzę żeby rodzinny wypisał Ci niezatwierdzony lek i to w 5 razy większej dawce niż dawka zalecana, bo nie ma powszechnego konsensusu że taka dawka jest
  • Odpowiedz
@fastnbulbous: pamiętaj, że 40% polaków to funkcjonalni analfabeci. Oczywiście nie przepisze ci dawki 2.5mg bo nie było nawet badań klinicznych potwierdzających bezpieczeństwo długotrwałego stosowania.
Poczytaj o 2.5% roztworze finasterydu, podobno obniża dht skalpu o 80%. Ja największy przyrost zauważyłem po microneedlingu i dodatkowo 0.05% roztworze fina, po około 2 latach stosowania dutasterydu jako dodatek i to działa
  • Odpowiedz
  • 0
@gregory-mcstevens skąd info o tej 80 procentowej supresji topical finem? jak taki roztwór można zrobić? ja teraz od tygodnia przeszedłem 100 procent na duta 0.5 codziennie - wcześniej 4 lata brałem fina ale nie zatrzymał lysienia. microneedling tez zacząłem robić z miesiąc temu raz w tygodniu ale nie widzę póki co efektów. używasz derma stempla? jaka długość igieł?
  • Odpowiedz
@fastnbulbous: tak, byłem 2 lata na ducie i efekty były średnio zadowalające, dlatego dodałem microneedling dermapenem, można chyba za 180zł kupić na allegro. Długość 1.5mm. Radzę raz na 2tyg bo skóra musi się zregenerować.
https://hairverse.com/topical-finasteride-for-hair-loss/ tutaj jest artykuł ale polecam zweryfikować i poszukać innych. Pomyliło mi się, nie 2.5% tylko 0.25%. Otrzymać taki roztwór można rozpuszczając 150mg fina w 60ml minoksydylu
  • Odpowiedz
  • 0
@gregory-mcstevens rozumiem, brzmi ciekawie. ja raczej rozpuszczalbym w serioxylu jak coś, a nie w minoxie, bo ten ostatni jest trujący dla kotów. 1.5 to chyba bardzo długie ustawienie igieł - ja dermastemplem zaczynałem od 1.25 i zmniejszyłem do 0.75 bo bałem się że to za dużo i że tylko uszkodzę sobie cebulki włosów, bo ponoć jest to możliwe przy nieprawidłowym nakluwaniu. chyba widzisz dużo krwi po takiej sesji na takich ustawieniach?
  • Odpowiedz