Wpis z mikrobloga

Człowiek uczy się całe życie. Dziś na wizycie kontrolnej dostarczając wyniki MRI u ortopedy dowiedziałem się dwóch przełomowych faktów. Po pierwsze: rezonans mocno promieniuje! Lekarz, chyba w trosce o własne zdrowie, odmówił dotknięcia płyty z wynikami a nawet opisu ! A po drugie: mój ból przy chodzeniu to ewidentnie problem neurologiczny, a nie ortopedyczny. Diagnoza postawiona oczywiście bez spojrzenia na wyniki. Padło jeszcze, że masz Pan tabsy i za pół roku będzie lepiej. I żebym się tak nie przejmował, bo nogi to na pewno bolały pana już wcześniej niż przed potrąceniem przez samochód.
A co było na płycie, której pan doktor tak się bał? Tylko taki drobiazg jak złamanie kości i pęknięcie chrząstki na całej długości... no ale to na pewno nie zmieniłoby postawionej diagnozy. #ortopedia #lekarzroku #traumatologia #cotusieodjaniepawla #nfz #leczenie #medycyna #rezonansmagnetyczny
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jeszcze, że masz Pan tabsy i za pół roku będzie lepiej. I żebym się tak nie przejmował, bo nogi to na pewno bolały pana już wcześniej niż przed potrąceniem przez samochód.

A co było na płycie, której pan doktor tak się bał

@pureG:
15min,
300zł
następny proszę
  • Odpowiedz
  • 0
Tak zapłaciłem, wstając o 5 rano i modląc sie żeby w zeszyciku było wolne miejsce na zapisanie do doktora @P_i_o_t_R tu Cię zaskoczę wizyta darmowa na NFZ ale za to całe 5 min na pacjenta!
  • Odpowiedz
tu Cię zaskoczę wizyta darmowa na NFZ ale za to całe 5 min na pacjenta!

@pureG: Zapomniales zawolac ale spoko.

Nie zaskoczyles mnie. Zaskoczylbys mnie jakbys powiedzial ze wizyta
  • Odpowiedz
  • 0
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: Może nie wyraziłem się jasno, opis był już załączony do płyty z MRI na którym opisane jest złamanie i pękniecie chrząstki ale ortopeda twardo się uparł że to on nie chce widzieć żadnego MRI ani opisu, bo to on nie zlecił i teraz niepotrzebnie się tylko "napromieniowałem" :D
  • Odpowiedz