Wpis z mikrobloga

Ale ja nie lubię tego typa. Pamiętam jak w jakimś podcaście rozmiawial chyba z astrofazą na temat inżynierii genetycznej i powiedział że niski wzrost człowieka wcale nie musi być wadą i poddał wątpliwości to czy należałoby takie geny usuwać z populacji.
A sam nagrał kiedyś odcinek jak się brandzlował do tego jaki to on nie jest wysoki i gra sobie w koszykówkę.
Gdyby te wszystkie wzrostaki p--------e o tym że wzrost nie ma znaczenia obudzili się rano mając ze 170cm to na 100% ich całe życie by się zawaliło i po miesiącu tylko błagaliby o sznur.
#przegryw #blackpill #wzrost
Sandevistan - Ale ja nie lubię tego typa. Pamiętam jak w jakimś podcaście rozmiawial ...

źródło: naukowy-belkot-hejt

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sandevistan: chłopie ja mam 196cm wzrostu i siedzę z wami na tagu więc wzrost c---a daje, kumpel dosłownie ma 160cm i co chwilę obraca d--y tylko że ma dobrą mordę i to wszystko ja mam ziemniaczaną mordę i zero zainteresowania
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Przecież są badania mówiące o tym, że wysocy mają łatwiej a niscy trudniej. Chłop sobie naukę traktuje selektywnie, to co potwierdza jego wizje światopoglądową to popiera, to co jest z nią sprzeczne wypiera.

Blackpill to nauka, fakty, nie ma czegoś takiego jak "blackillowiec" tak samo jak nie ma "okrągloziemcy".
  • Odpowiedz
Gdyby te wszystkie wzrostaki p--------e o tym że wzrost nie ma znaczenia obudzili się rano mając ze 170cm to na 100% ich całe życie by się zawaliło i po miesiącu tylko błagaliby o sznur.

@Sandevistan: w sumie ma znaczenie, ale nie super wielkie, u mnie to by mało zmieniło, często mi ten wzrost przeszkadza, chociaż lubię być wysoki i z estetycznych wartości chciałbym być wyższy (być może to też z
  • Odpowiedz
@saggitarius_a @Sandevistan a ja go nie lubię, bo po przeczytaniu jego super książki kupiłem Gen ukryta historia

I się okazało, że treść jest niemal identyczna, tylko lepiej napisana, pełniejsza i kilka lat starsza. Dawidek zrobił bezczelny plagiat.
  • Odpowiedz
@Sandevistan: Koleś poraża zajebistością i ego wielkości Chrystusa w Świebodzinie. Nie da się tego słuchać. Czyta fakty z wikipedii takim tonem, jakby sam wszystko opracował w swoim laboratorium.
  • Odpowiedz
Przecież są badania mówiące o tym, że wysocy mają łatwiej a niscy trudniej. Chłop sobie naukę traktuje selektywnie, to co potwierdza jego wizje światopoglądową to popiera, to co jest z nią sprzeczne wypiera.

@TrudnyMinus: to właśnie ty wykazujesz się ignorancją i selektywnością. To, że jakaś cecha jest mniej korzystna W PEWNYCH OKOLICZNOŚCIACH to nie znaczy od razu, że trzeba ją całkowicie eradykować/usuwać z genotypu.

Przykładowo: za 100 lat zaczniemy podbijać kosmos i
  • Odpowiedz
@Kroledyp: Nie wadzi całkowicie, ale od szkoły po pracę widzę faworyzowanie wyższych facetów. Jeżeli twoją szefową jest kobieta to masz przerąbane. Odpadasz też na rozmowach kwalifikacyjnych.
Mnie uratowała praca zdalna. ;)
  • Odpowiedz
@Fobiczek konfiarz antyszczepionkowiec wytykający komuś, że nie ma nic wspólnego z nauką, no pi*rdolnę chyba ze śmiechu xDD
Można gościa nie lubić, ale jego content to głównie opowiadanie o nauce - no ale hej, przecież zachęcał do szczepień więc w oczach charmanderów jest skreślony. Jak tam coroczna dawka przypominająca którą straszyliście? Jak tam odbieranie ludziom wolności? Gdzie paszporty covidowe? Gdzie tysiące zgonów na serce młodych? (pewnie tam gdzie ponad 100 ofiar
  • Odpowiedz
@Sandevistan: No z twarzy atrakcyjny nie jest, więć chce sobie dodać za wszelką cenę.
A gdyby tak spojrzeć z dystansu, porzucając konwensanse społeczne, to niższy wzrost ma sporo plusów - mniejsze zapotrzebowanie kaloryczne, mniejsze ryzyko raka (bo niższy czynnik wzrostu IGF 1), zmieścisz się wszędzie, wyglądasz młodziej, bo postura 14 nastolatka, szybciej budujesz wydolność.
@antisocial_psycho:
  • Odpowiedz