Wpis z mikrobloga

"demo w piątek o 20 dla klienta z usa" - czy to kolejne bejty jakich pełno na Mirko, czy standard pracy z klientami z Ameryki?

Pytanie do osób pracujących z dla firmy z USA jak wyglądają wasze godziny pracy.

W poprzedniej formie pracowałem przez polską kontraktornie i miałem mieszany zespół Polska/USA. Spotkania były 15:00 - 16:00, rzadko zdarzały się do 17:00. Z 2 razy zdarzyło mi się coś poklikać około 18:00. Bo był jakiś pożar.

Obecnie pracuje w wielkim korpo i tutaj wygląda to podobnie że Amerykanie się dostosowują do Europy. Z uwagi na charakter mojej pracy mam spotkania przez pół dnia bardzo często z innymi zespołami. Ale spotkania z ludźmi z USA mam max do 17:00. I mówię tutaj o osobach na stanowiskach managerów czy dyrektorów którzy muszą wstawać przed 6:00. Nawet nie będę wspominać o typiarze która dołączała do spotkań o 3:00 jej czasu gdzie nie była na nich w ogóle potrzebna xD

Żeby nie było wiem że w niektórych firma są wymogi pracy do późnych godzin ale zawsze było to zaznaczone w ogłoszeniu oraz powtórzone podczas rozmowy, ale to były wyjątki.

#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razdwatrzy55: ludzie na zielono po godzinach na teams to urok pracy zdalnej, nie każdemu chce się wstawać na 8:00 albo kończyć o 16-17:00 bo jest wena twórcza.

tylko lemingi propagujące biura tego nie rozumieją
  • Odpowiedz
"demo w piątek o 20 dla klienta z usa" - czy to kolejne bejty jakich pełno na Mirko, czy standard pracy z klientami z Ameryki?

@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: raczej baity. spotkania mieliśmy gdzieś około 16-17 i to nie w piątki. przynajmniej u mnie było tak że ludzie z usa chcieli europejczykom iść trochę na rękę. pracowałem z programistami z usa i miałem szewostwo z usa i to jest trochę problem że jak
  • Odpowiedz