Wpis z mikrobloga

Czy tylko mnie dziwią te głupie memy wyplusowane w opór, że w wieku 30+ nie gra się już w gry, że się nie chce grać itp.? Po mnie i moich znajomych jakoś tego nie widzę.
Ok, jak chodziłem do gimbazy to grałem namiętnie w każde jedno g---o dołączone do płyty Komputer Świata Gry albo innych gazet, a teraz jestem dużo bardziej wybredny i pomimo olbrzymiego wyboru sięgam po nieliczne nowe tytuły(z tegorocznych to dużo ogrywałem tylko KCD 2, ale w zeszłym roku było tego więcej, sięgnąłem np. po nowe city buildery takie jak Memoriapolis czy Ara: History Untold, albo strategie The Last Train Home o legionie czechosłowackim w rosyjskiej wojnie domowej, bo lubię takie gry), teraz po raz milionowy ogrywam RDR 2 i nie wyobrażam sobie że miałbym przestać grać xD
#gry #niepopularnaopinia #wykop30plus
ryszard-kulesza - Czy tylko mnie dziwią te głupie memy wyplusowane w opór, że w wieku...

źródło: meme

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ryszard-kulesza: to się łączy z narzekaniem na obecne gry, a prawda jest taka że corocznie wychodzi tysiące gier, setki dobrych gier, dziesiątki bardzo dobrych, kilka wybitnych.
Knury po prostu zrobiły się leniwe od tiktoka i natychmiastowej gratyfikacji i wolą odpalić serial na netflixie czy coś na YT zamiast grać.
  • Odpowiedz
Knury po prostu zrobiły się leniwe od tiktoka i natychmiastowej gratyfikacji i wolą odpalić serial na netflixie czy coś na YT zamiast grać.

@kromeczek: albo w ogole gier nigdy nie lubili, grali kiedys bo np. koledzy im kazali albo bo nie mieli nic innego do robienia
  • Odpowiedz
@ryszard-kulesza: za moich czasów gimbazy jeszcze nie było, a znam kupę ludzi w moim wieku, lub starszych, z rodzinami, lub bez, którzy grają. Znam typa prawie 60, stary skinhead, dziś pracowity elektronik, z dziećmi i innymi problemami, który n--------a w rankedy aż miło. 40+ mają czołówkę w assetto corsa, a w weekend jadą na nurburgring na track day. Czasy się zmieniły
  • Odpowiedz