Aktywne Wpisy

Ejmen +493
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ComeByN +406
Cześć, zaginął mój kolega Paweł, proszę o zaplusowanie dla zasięgu.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
Zaginął PAWEŁ FRĄC 🚨31 LAT🚨
Paweł mieszka w Świdniku, ostatni raz miał kontakt z rodzina 19.10.2025r. Mężczyzna miał wrócić z Radomia do domu w Świdniku około godziny 20:00.
Od tamtego czasu telefon jest nieaktywny a on sam nie powrócił do miejsca zamieszkania.
źródło: 565676245_803953275571798_1132017523464764666_n
Pobierz

Pracuje u nas w projekcie kilka miesięcy młody tester. Ogólnie od dnia pierwszego się obija i nie żeby w jakiś sprytny sposób - bezczelnie i bez skrupółów. Do tego stopnia, że nasz Lead zarekomendował nieprzedłużania mu okresu próbnego. Niestety, moja łaskawa firma postanowiła dać mu dodatkowe 2 miesiące na poprawę 'performance' więc wciąż się z nim użeramy.
Miał jeden jedyny tydzień gdzie nienagannie robił wszystko co musiał, po czym wrócił do poprzedniego stanu.
Kilka ostatnich dni to był luźny sprint bo dużo osób poszło na urlop. Byłem ja, wspomniany QA, jeden dev i PO. I tak sobie każdy robi na spokojnie dzień po dniu co musi robić, ograniczając się do krótkiego daily żeby szybko powiedzieć jak leci.
Wspomniany QA dostał przed urlopem deva build do testowania nowego feature. I tak dzień w dzień, cztery dni z rzędu, słyszymy od niego 'Testing in progress, so far so good, need to check few more things but looking ok'. Po dwóch dniach byłem lekko zdziwiony bo feature mały i bym przewidywał raczej jakieś 4h na testy a nie dwa dni, ale nie moja broszka więc się nie odzywam.
4tego dnia wrócił lead i na spotkaniu ponownie krótkie - 'Just finishing up testing, looks allright, will add comment'.
W połowie dnia lead postanowił rzucić okiem na featurea żeby sprawdzić jedną rzecz i zonk - feature kompletnie nie funkcjonuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) I nie, że w jakiś skomplikowany sposób - miałeś kliknąć A żeby pojawiło się B i to nie działało. 4 z 5 acceptance criteria niespełnione. Okazało się, że nie wszedł jakiś merge i feature rzeczywiście jest, ale dosłownie nie działa.
Pyta więc młodego jakim cudem 4 dni nad tym siedzi nie zgłaszając żadnych uwag, a ten się zaczął wić jak żmija twierdząc, że 'Yyyy it used to work for me'. Potem zmienił taktykę, że jednak patrzył na złego builda (chociaż ten jeden jedyny miał tą funkcjonalność) a na końcu stwierdził, że 'Don't know what is going on, need to check it will let you know' i od 2 godzin się nie odzywa xD
Co śmieszniejsze, lead ma na dzisiaj zaplanowane spotkanie z typiarą z HRów w celu omówienia sytuacji chłopaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak chcecie mogę Was zawołać za tydzień - dwa jeśli sprawa się rozwiąże.
Jak nie to pie**le i zaczynam robić na 5 procent ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #pracait #programista15k #bekazpodludzi
źródło: temp_file6216315787223937569
Pobierz@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: Ty nawet nie wiesz jaką mądrą rzecz rzekłeś, zaiste widać, że z dwóch Wielgich Polaków masz nie tylko nick.
@ATAT-2: Biorąc pod uwagę jak obecnie wygląda rynek juniorów w IT, to powodzenia chłopu życzę. papieżmacha.jpg
@ATAT-2: Poprawna pisownia to "skrupułów". Myślę, że ty też powinieneś się nieco doszkolić w macierzystym języku.