Wpis z mikrobloga

Kupiliście sobie ostatnio coś na rower co po prostu dobrze mieć, a nie jest takie oczywiste.

Tak przeglądam różne rzeczy i ciekawe wydają mi się lampki z wbudowanym radarem. Pewniej by się jeździło widząc zawsze czy ktoś podjeżdża za plecami.
#rower
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kantar: mam lampkę z radarem, bardzo fajnie działa, i można się psychicznie przygotować, że ktoś będzie na milimetry wyprzedzał samochodem.
  • Odpowiedz
Kupiliście sobie ostatnio coś na rower co po prostu dobrze mieć, a nie jest takie oczywiste.

@Kantar: Tego lata padło na rowerową pelerynę przeciwdeszczową ( ͡º ͜ʖ͡º) Akurat taka do sakwy podsiodłowej.
  • Odpowiedz
@Kantar: Radar to jest świetny wynalazek. Tylko trzeba znać jego ograniczenia: w mieście/na ruchliwych trasach bez sensu, bo wywala powiadomienia cały czasy.
Ale na podmiejskich wioskach to bardzo fajne urządzenie. Zwłaszcza jak masz dziurawą jak ser szwajcarski drogę i okazuje się że do jazdy nadaje się środek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
+ lampki pozycyjne do jazdy w dzień. Niby słońce świeci, pełna lampa, a jak się
  • Odpowiedz
  • 0
@aigorkuglarz: o co chodzi z tymi migającymi lampkami tył/przod. To kierowców wkurza tak?

Mam lampkę na przód co się ciągle świeci w ciągu dnia też używam. Zawsze 5% więcej szans że ktoś mnie zauważy.
  • Odpowiedz
o co chodzi z tymi migającymi lampkami tył/przod. To kierowców wkurza tak?

@Kantar: kiedy zaczyna się ściemniać po prostu oślepiają wszystkich użytkowników drogi. Kierowcy twierdzą też że utrudniają ocenę odległości.
  • Odpowiedz
@aigorkuglarz: może być, ale w dzień. W nocy tylko ciągle światło zarówno na przodzie jak i z tyłu.

Dla mnie top inwestycja, która poprawia komfort to Cateye BM-45. Nie wyobrażam sobie jazdy bez lewego lusterka.
  • Odpowiedz
co po prostu dobrze mieć, a nie jest takie oczywiste.

@Kantar: lusterko na kask. Interkom do kasku, lampke walle, rękawiczki na jesien z długimi palcami, pompkę elegryczną i hit hitów nerkę evoc hip pack pro 3 oraz drugi hit hitów Airzound XL.
  • Odpowiedz
@geuze: już miałem kupić te lusterko ale dzisiaj w nocy skończył mi się Smart. Ale jak jechałem dzisiaj do Lidla po karmi w promce to stwierdziłem że dobrze bo w swoim engwe x20 trzymam dłoń na kierownicy w miejscu gdzie bym te lusterko musiał przyczepić
  • Odpowiedz