Wpis z mikrobloga

Cześć. Planuję kupić samochód z USA, raczej minivan - coś jak dodge grand caravan albo chrysler pacifice jeśli budżet się zepnie. 60k PLN max. Oczywiście od razu wyświetliła mi się masa firm pośredników które się tym zajmują i zapewne skorzystam, natomiast prosiłbym o jakieś porady na co zwrócić uwagę. Może ktoś poleci jakąś firme w promieniu max 100 km od Opola?

#motoryzacja #motomirko #kupujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@ysztyy jeździ już trochę sztuk tych powyższych modeli, robią się popularne te auta bo jest problem ze znalezieniem dużego samochodu z fajnym niewyżyłowanym silnikiem, więc powinno być ok z częściami
  • Odpowiedz
prosiłbym o jakieś porady na co zwrócić uwagę

@JACCU:
1. cena pod dom to nie jest cena ostateczna. to cena bez podatków wyłącznie z transportem pod dom. jak chcesz zarejestrować to jeszcze sporo opłat przed tobą.
2. importerzy zaniżają przewidywane ceny napraw często ponad o połowę. mówię z doświadczenia, a nie z tego co przeczytałem. znam przypadki napraw aut, których importer wycenił naprawę na 8-10k, a w rzeczywistości zamyka się
  • Odpowiedz
@JACCU: znam importerów i warsztaty naprawiające dla nich auta pod klienta oraz tych zajmujących się konwersją. ja świadczę w tym środowisku jeden rodzaj usług, a z chłopakami spotykamy się czasami na flaszkę. generalnie na imporcie zarabia importer i warsztat. jak klient chce wszystko zlecić, nie malować auta po stodołach i mieć zrobioną konwersję tak żeby je komfortowo użytkować w europie to nie zrobisz tego taniej tak jak cię wszyscy z
  • Odpowiedz