Wpis z mikrobloga

Czy to nie jest jednak przesada żeby te zbiórki mnożyć między platformami? Oni zbierają na doraźną pomoc (dla bogatej rodziny, dobrze ubezpieczonego wojskowego pilota który chyba wiedział czym ryzykuje i zostawia po sobie rentę?), czy na jakąś wojnę? Pod Biedronką zaraz będzie też stała młodzież zbierająca na dzieci Slaba?
60scnds - Czy to nie jest jednak przesada żeby te zbiórki mnożyć między platformami? ...

źródło: IMG_1609

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@wypok_user_321: Ale nie one je organizują (może czasem w sumie tak, gdybym miał taki portal to bym pewnie chciał mieć agentów naganiaczy, ale wtedy też zgoda rodziny potrzebna i takie zbiórki są autoryzowane).
  • Odpowiedz
@60scnds: Pomimo tego, że ten wypadek nawet we mnie trafił (nie wiem, może przez nagrania) to też mnie wkurza sytuacja z tą składką.

Codziennie setki dzieci traci rodziców w różnych wypadkach losowych, chorobach i nikogo to nie obchodzi a często zostają z niczym. Tu ginie ojciec z niebiednego domu zostawiając po sobie odszkodowania czy wojskowe renty a do tego wpadnie do kieszeni 2 mln 'na pomoc'.

Tak tak wiem -
  • Odpowiedz
  • 0
@arch_Kris: Again - to nie pośrednik decyduje. Pośrednik nie może sobie zacząć zbierać na Ciebie pieniędzy i odpalić od tego prowizji, bo tak mu się zachciało. Ale może namawiają do korzystania z ich usług.
  • Odpowiedz
@flo0666: pierdzielisz głupoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wysokość renty rodzinnej wynosi 85% świadczenia zmarłego dla jednej osoby uprawnionej, 90% dla dwóch osób oraz 95% dla trzech lub więcej osób uprawnionych, przy czym zazwyczaj obowiązuje ta sama łączna renta rodzinna, która jest następnie dzielona równo między wszystkich uprawnionych członków rodziny. Od 1 marca 2025 r. najniższa kwota renty rodzinnej wynosi 1878,91 zł brutto.

Jego zarobki między 12
  • Odpowiedz