Aktywne Wpisy

thorgoth +66
Mężczyzna w klapkach twierdzący że jest Jezusem zaczepiał pasażerów poznańskiego tramwaju, kilkoro z nich uderzył "z liścia". Interweniowała motornicza, próbując wyrzucić jegomościa z tramwaju.
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne
Szarpaninę zauważył kierowca przejeżdżającego samochodu osobowego. Zatrzymał się, pomógł obezwładnić Jezusa i zaczekał na przyjazd policji.
#poznan #polska #kryminalne

arturooo000 +47
#gielda LOL, Polacy tylko 3-5% swoich oszczędności (gotówki) lokują na giełdzie. Okolo 73% leży sobie na kontach albo lokatach XD.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.
Pewnie wyglądało by to jeszcze gorzej gdyby w tych wyliczeniach brać pod uwagę betonowe złoto.

Na 6,1” mieszczą się dwie oferty.
Chyba zmniejsza im się ilość aktywnych userów i jest mniej ofert, bo ten redesign jest ewidentnie podyktowany wymuszaniem scrollowania = zwiększaniem zaangażowania. Z dobrym user experience nie ma to nic wspólnego. Pewnie jakiś ambitny UX ze swoim latte w ręku uzasadnił swoje nikomu niepotrzebne jestestwo.
Czy zauważyliście że w świecie cyfrowym wypadliśmy z fazy interfejsów „dla ludzi” a weszliśmy w czas interfejsów „dla korporacji”? To było dosyć płynne przejście ale ciekawią mnie Wasze przykłady, kiedy i gdzie to zaobserwowaliście.
#ux #komputery #iphone #android #pepper
źródło: IMG_2892
PobierzDrukowanie bieżącej strony w Wordzie kiedyś:
1. Ctrl + P.
2. Alt + B.
Taki wypok X razy lepiej dziala przez przegladarke na telefonie, niz jakakolwiek iteracja appki. Ja wiem ze teraz jest tendencja do appkowania wszystkiego, ale to jest dopiero bezmyslna jazda.
źródło: IMG_2893
Pobierz@L24D: Powiedziałbym że 90% obecnego internetu/appek nie ma nic wspólnego z dobrym UX
Zmienili chyba wtedy też oferty w segregowaniu po aktywności i widoczne były wzmianki sprzed miesiąca xD
@L24D: Na Amazonie lata temu ale wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem. Nie wierzyłem że taka wielka firma nie jest w stanie nawet próbować dorównać Allegro pod względem interfejsu, p------e kategorie, sortowanie działające jak chce, idiotyczne grupowanie produktów, Allegro przy nich to było mistrzostwo. Oczywiście że byli w stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie chcieli mi sprzedać tego czego szukam jak
@L24D: ale to twoja zasługa. Po WUJ instalujesz ODDZIELNĄ APLIKACJĘ do każdej strony internetowej? Na PC po prostu używasz przeglądarki do wszystkich tych stron, po co taka przepaść w stosunku do urządzeń przenośnych? xD
Komentarz usunięty przez autora
źródło: 1000039245
PobierzMnie to najbardziej bolą nowe zakładki na górze. Czym są niby popularne? I wkurza mnie, że usunęli zakładkę komentowane - czasem pod produktem, który mnie interesował, ale nie był potrzebny na już, można było wejść w spoko dyskusję i zmienić swoje preferencje.
Największą katastrofą było pojawienie się idei "mobile first" która potem przeistoczyła się w "mobile only". Obecnie projektując stronę/aplikację najpierw tworzy się jej wersję mobilną a potem na jej podstawie robi się desktop. Zwykle po prostu rozciąga się i lekko przesuwa rzeczy z mobilki i elo macie tu wersje na komputer.