Aktywne Wpisy

MonazoPL +240
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – możesz wygrać kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł, 250 zł lub... 1000 zł! ᕦ(òóˇ)ᕤ
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
Mamy 2 wersje konkursu:
1. Wersja Wykopowa, organizowana w 100% tutaj: do zdobycia jest 100 zł do Allegro, a żeby wziąć udział, wystarczy zaplusować ten wpis oraz odpowiedzieć na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz)
źródło: Monazo 2.0 konkurs
Pobierz
kleboldswaifuv2 +34
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Dlaczego Polacy tyle chleją? Bo piciem tego nazwać nie można. Wystarczy popołudniu iść do dowolnego sklepu i zobaczyć co ludzie wykładają na taśmy oraz w jakich ilościach, niezależnie od dnia. Ewentualnie przejść się po parkach, zaglądnąć na parapety za blokiem czy obok śmietnika przy sklepie stos flaszek i butelek po piwie. Przeglądasz social media a tam wzmianki o zakazie sprzedaży w nocy albo podniesieniu akcyzy i 99% komentarzy to agresja bo ograniczają dostęp do picia i że komuna zaraz będzie. Na prawdę ludzie nie potrafią wyrzymać bez chlania tak często?
#przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski #polska #polak #alkoholizm #przegryw #depresja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: b91a2fb82e53e2afe84c4f4f0b895537be5d159dced50bc7cb5b1f7fa3a06bb0
PobierzFakt, że konsumpcja spada i to chyba ogólnie zjawisko globalne, dobrze bo a-----l się robi coraz mniej popularny w młodszych pokoleniach, ale chyba niestety konsumpcja innych używek idzie w górę
Odsetek dorosłych deklarujących codzienne spożycie:
Portugalia 21,4%
@emasele: xD nie mam słów. Małpka do obiadu. No tak, to zupełnie normalne. Małpka przed pracą to też zupełnie normalna rzecz?
Nie, Polacy nie piją dużo.
Każdy a-----l jest taki sam czy p--o czy małpka albo wino więc przestań robić urwę z logiki.
Tylko problem jest taki... Ze to nie kierowcy kupują tam alko a pasażerowie albo ludzie na imprezy Hehe
@emasele: nie no tak żebyśmy się dobrze zrozumieli, ja bym bardzo chętnie ograniczył sprzedaż alkoholu, marzy mi się prawodawstwo jak w Szwecji, a-----l tylko w wyznaczonych monopolowych, ewentualnie niskoprocentowe w marketach. Najwięcej problemów, awantur czy niebezpiecznych sytuacji po alkoholu zdarzyło mi się podczas nocnych eskapad na stacje benzynowe właśnie, że już nie wspomnę o tym, że zwykle byłem już na tyle pijany, że dodatkowy
Zadyma o alkotubki też była piękna..... Pani sklepowa wsadziła alkotubki do standu maspexu, jeden debil szukający patronów czyli Daukszewicz ( kolega śpiewaka) rozpętał z tego aferę.
Generalnie, powinien pozwać panią ekspedientke a zrobił sobie z tego maszynkę do robienia klikow.
@emasele: Niech zgadnę. Dane z IDZD? Polacy nie piją często, ale ilościowo znacznie więcej niż średnia europejska.
@emasele: jeśli tak faktycznie jest to bardzo dobrze
Nie wiem o co chodziło w tej konkretnej sytuacji, ale ogólnie jestem zadowolony, że produkt został wycofany. Tak samo chętnie zobaczył bym zakaz sprzedaży małpek bo uważam, że uczy on konsumenta bardzo niezdrowych nawyków.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz3zl i masz 0.5l szczęścia przez jakiś czas...
Czyli Polska jest poniżej średniej czy powyżej?
A widziałeś jak prezentują się
Co nie zmienia faktu, że Polacy jakoś znacząco nie odbiegają od Europejczyków.