Wpis z mikrobloga

Ile osób, tyle opinii, a że jestem właśnie na kupnie czegoś nowego, to kieruję do was mirki takie oto pytanie:

Jakie mydło lub krem do golenia polecacie?

Tylko proszę mi nie wyjeżdżać z jakimś Proraso, szukam czegoś lepszego, najlepszego. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zastanawiam się nawet nad czymś od Saponifico, mimo wysokiej ceny, ale z drugiej strony ich mydła mają opinie jednak przepłaconych.
Im więcej o tym czytam, tym mniej wiem... A szkoda wydać kilkadziesiąt złotych (albo i więcej) na mydło, które nie będzie nam pasować ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#niebieskiepaski #golenie #tradycyjnegolenie #maszynkanazyletki #uroda #modameska #zdrowie #kosmetyki
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeslieDancer: Jeden polski youtuber który ma w domu mydła wszystkich znanych marek które można u nas kupić powiedział że do 100 zł ciężko znaleźć coś lepszego niż Stirling.
Też mydło Tabac zawsze jest w czołówce pod względem właściwości.
  • Odpowiedz
mo wysokiej ceny, ale

@LeslieDancer: Używałem tych mydeł/kremów co przedmówcy i wszystkie z wyjątkiem lidera imho są dobre. Oprócz tego mogę polecić kremy Taylor of old bond street(szczególnie sandalwood), Barrister and Man (Seville). Saponificio Varesino (zużyłem wersję 70th aniversary), jest ok ale zapachowo było trochę nijakie, za to jest bardzo wydajne. Moim codziennym wołem roboczym jest włoska Cella. Kupiłem kiedyś taką kilogramową bryłę i tylko przekładam do większego pudełka aby
  • Odpowiedz
@LeslieDancer: Testowałem wiele rzeczy i doszedłem do wniosku, że kremy, pianki, mydła i inne rzeczy do golenia z jakiegoś powodu nie mają podjazdu do wielu normalnych produktów do mycia twarzy, np. z moich doświadczeń najlepsza jest kremo-pianka do mycia twarzy z Cerave xD

Moczysz twarz, nakładasz to, golisz i gotowe. Żadnego rozrabiania i innych rzeczy. Ilość mikro podrażnień jest o wiele mniejsza, niż przy produktach stworzonych do golenia
  • Odpowiedz