Aktywne Wpisy

potatowitheyes +683
#ksiazki #lost #seriale
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
Jak zaczynałem oglądać Zagubionych miałem jakieś 16-17 lat. Najbardziej lubiłem Sawyera. Imponował mi, był taki nieokrzesany, pewny siebie, groźny. No i kleiła się do niego Kate ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w pewnym odcinku widzę, że ten twardziel siedzi i czyta książkę. Bardzo mi to nie pasowało do tego bohatera, ale równocześnie wzbudziło moją ciekawość. Odpisałem tytuł "Of Mice and Men" i po
źródło: temp_file5318363928603714057
Pobierz
Lolenson1888 +7
Za ile byście - tak orientacyjnie - kupili Rajovicia?
Ja byłbym skłonny dać jedną reklamówkę butelek kaucyjnych.
#mecz
Ja byłbym skłonny dać jedną reklamówkę butelek kaucyjnych.
#mecz

Pompa powietrze powietrze 6kW Hisense 230l CWU. Ogrzewanie podłogowe.
Wydaje mi się że wiele osób naciąga rachunki. Zwolennicy naciągają na niskie koszty, przeciwnicy na wysokie. Zobaczymy jak to jest w rzeczywistości.
#budowadomu #pompaciepla #dom
Ale czego bo nie ogarniam?
EP = 46kWh/(m2 • rok)
Ale nie wiem czy w to wierzyć… bo jak sprzedawałem swoje mieszkania to facet od charakterystyki nawet nie przyjechał tylko wystawił certyfikat przez neta :p
Aaaaa teraz zrozumiałem. Jestem tak poza tematem fotowoltaiki i pomp ciepła że myślałem że chodzi o zdjęcie czego xD nie mam fotowoltaiki.
Napisz coś więcej a zweryfikujemy Twoje słowa za rok. Nie że Ci nie wierzę tylko sam się nie znam a rachunki pokażą prawdę. Tylko doprecyzuj trochę co to znaczy tanio nie będzie.
@p3oo1: klimatyzacją wodę grzejesz i podłogówkę? Widać, że amator nie ma pojęcia o czym mówi
Policzył mi
Rzeczywiste zużycie prądu przez pompę wynosi:
Ogrzewanie: 874 kWh/rok (przy SCOP 5,0)
CWU: 1176 kWh/rok (przy
Z 4/6 ton węgla czyli dawniej 4000zl teraz bardziej 6000/8000zl na sezon + drewno i temperatury w domu 22/23*
Przeszliśmy na gaz, instalacja gazu 20k, piec, wkład, bojler, termozawory.
Rachunki wynoszą 10 000 zł za sezon grzewczy i w domu jest 20/21*