Wpis z mikrobloga

Przyznaję, że lubię śledzić wybory prezydenckie i wydarzenia po upadku większej piramidy finansowej ale w obu przypadkach człowiek pod koniec jest już zmęczony i nie ma takiej frajdy ze śledzenia nakrecajacych się ludzi i obietnic naciagaczy bez pokrycia.

Na chwilę obecną mam z 10 grup na telegramie utworzonych przez poszkodowanych i 4 "officjalne" grupy Coinplex, które tworzą się kolejno po wyłudzenia pieniędzy, potepiaja poprzednie, tworzą kolejna stronę zeby wypłacić pieniądze za weryfikacje 200 USDT i cykl sie powtarza. Ostatnio chyba nabralo sie na to 8 osób tylko wiec jest progres ale ostatni scam byl tak beznadziejnie zrobiony, że I tak jestem w szoku.

Najbardziej bawi mnie obwinianie narodów, które za tym stały xD Top 5:

-Chińczycy
-Ukraincy
-Żydzi
-Paciate z UK
-Niemcy

Zaczęły się tez zatrzymania osób, ktore promowały projekt swoją twarzą w sieci i były wysoko w piramidzie. W europejskiej stolicy AI w handlu kryptowalut na podkarpaciu w Mielcu został nawet skonfiskowany samochód w tej sprawie xd

Na grupach jest też straszny spam innych piramid, które są "nowe" I będą długo przynosić zyski jak coinplex. Jeśli komuś rzeczywiście się udało dorobić na CP I była to wasza pierwsza taka piramida to się wstrzymajcie jeszcze z dolaczaniem do tych projektów, które są teraz tak promowane. Skokowy wzrost użytkowników tylko przyspiesza zamkniecie takiej piramidy. W CP sukcesem było to, że znalazło się tyle zaangażowanych osób, które wciagnely do projektu, aż tyle ludzi. Jeśli ktoś chce sobie znowu dorobić w taki sposób to bym przeczekal chwilę, aż wszystko się uspokoi. Chociaż temat handlu crypto przez AI jest już na tyle przeruchany, że trzeba będzie znaleźć piramidę pod innym opakowaniem I na wczesnym etapie co jest zawsze największym wyzwaniem.

Pojawila się tez kancelaria prawna z Gdańska, która zaoferowala pomoc w odzyskaniu pieniędzy za 4000zl podstawy I 7% odzyskanych cebulionow.

Takie tam podsumowanie ostatnich dni sobie zrobiłem.

#coinplex #frajerzymlm
Yakuza123 - Przyznaję, że lubię śledzić wybory prezydenckie i wydarzenia po upadku wi...

źródło: faae7ef1f8950d14d3884bfe7445081a4ef5d81d15dc018674e3d815dce06b3c

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Ksiega_dusz: To był częsty przypadek xd ciotka mojego znajomego, która mieszka na podkarpaciu też się w to zaladowala I swoją rodzinę, a wciagnela ją w to Pani z warzywniaka u której czesto robiła zakupy od lat xD
  • Odpowiedz
@Yakuza123: ten mój kolega około 7 osób z rodziny w to w----l xDD p------j nawet chrześniaka 18 lat w to zamotał, ojca, matkę wszystkich naokoło. Mnie jak zachęcał to jako argument podawał że u niego większość w firmie to ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) na Podkarpaciu to ponoć w uj było popularne

Znasz jeszcze jakieś takie przypadki?
  • Odpowiedz
Najbardziej bawi mnie obwinianie narodów, które za tym stały xD Top 5:

-Chińczycy

-Ukraincy

-Żydzi

-Paciate z UK
  • Odpowiedz
  • 0
@Ksiega_dusz: Takich spektakularnych to nie:p ale ogólnie morał jest taki, że jak słyszysz od osoby z ulicy o takim projekcie, a nie siedzi mocno w temacie mlm to trzeba nie wchodzić lub wypłacać kasę jeśli się jeszcze da:p
  • Odpowiedz
@Yakuza123: Ja teraz jedyny hajs jaki mam zainwestowany to w cd projekt 20k trzymam, ale to normalnie na giełdzie a nie żaden scam i myślę jeszcze dopłacić bo jak wyjdzie wiedźmin 4 to akcje skoczą w górę jak z cyberpunk. przerabiałem ten scenariusz
  • Odpowiedz
  • 0
@Ksiega_dusz: Ja tam czasami lubię sobie wrzucić po 50-100 dolarów w jakieś "projekty" I obserwowac sytuację Ale obecnie nie ma nic ciekawego niestety.

Ciekawe jak tam nowy wiedźmin I CP. Oby tylko wyciągnęli wnioski z ostatniej premiery, bo dodatek im wyszedł świetny.

No i chyba to anime na netfixie będzie miało drugi sezon, a to chyba też ich? Czy tylko sprzedali prawa? Też było całkiem dobre z tego co pamiętam
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: w Stalowej Woli to kierownicy w firmach łazili za podwładnymi i im to wciskali, nawet oferowali że pożyczą 100$ na start, byleby tylko konto założyli :D większość znajomych nie zdążyła wyciągnąć hajsu na czas, jeden wyciągnął, ale pali frana, że nie zdążył żeby nie oddawać tych 100$ :D
  • Odpowiedz