Wpis z mikrobloga

Cześć, mimo że seria #smiertelnewypadki się skończyła to jednak jej skutki trwają nadal, a jednym z nich jest wypadek nr 3 z wpisu z dnia 26.08.2025 roku. 34-letni mąż i ojciec dwóch małych dziewczynek, jechał rano prawdopodobnie do pracy i po prostu nagle wjechał w niego tir z naprzeciwka zjeżdzając na przeciwległy pas.

Ostatnio była głośna zbiórka na rodzinę pilota której materialnie nic nie brakowało - tej rodzinie niestety brakuje sporo, mężczyzna był jedynym żywicielem rodziny, w dodatku starsza dziewczynka ma autyzm i padaczkę. Miejscowa społeczność organizuje już aukcje dla tej rodziny, najbliższe otoczenie też założyło małą zrzutkę (20 tys, to nic w porównaniu do tych 2 milionów), żeby choć przez najbliższe miesiące nie martwić się o czynsz i jedzenie, więc jeśli ktoś może przelać choć 10zł to proszę nie tyle co w imieniu rodziny ale w imieniu społeczności która stara się pomóc jak może:

https://zrzutka.pl/jenerk

Jeśli ktoś mieszka w okolicy, lub może chce coś wylicytować online to tutaj pojawiają się oferty:
https://www.facebook.com/groups/683545678901497/

W sumie ode mnie tyle, mam nadzieje że nikt nie będzie miał mi za złe jeśli dodam ten wpis jeszcze raz czy dwa w późniejszych godzinach jeśli by zginął w mikroblogu #wypadek #zrzutka
mietek_zul - Cześć, mimo że seria #smiertelnewypadki się skończyła to jednak jej skut...

źródło: 88f1162c5994417e85cbae11ab761d6e

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 248
nikt nie będzie miał mi za złe jeśli dodam ten wpis jeszcze raz czy dwa w późniejszych godzinach jeśli by zginął w mikroblogu

@mietek_zul: ja pozwalam
  • Odpowiedz
- tej rodzinie niestety brakuje sporo, mężczyzna był jedynym żywicielem rodziny, w dodatku starsza dziewczynka ma autyzm i padaczkę. Miejscowa społeczność organizuje już aukcje dla

@mietek_zul: ciężko co napisać, zginąć w drodze do pracy. Sporo dobrych ludzi siedzi na tagu #motoryzacja którzy różnych niebezpiecznych sytuacji dowiadczyli na drogach - dołączam dla zasięgu, w razie czego czarnolisto dla mnie.
  • Odpowiedz
@kingcel: jaki ty jestes glupi xD

jak możesz porównywać wypadek w drodze do pracy do idiotycznego wprasowania w ziemie samolotu bojowego wartego 250milionów na dopalaczu aby podreperować ego robiąc idiotyczną sztuczkę i zaistnieć na dożynkach?
  • Odpowiedz
jaki ty jestes glupi xD

@Rad-X: się zastanów lepiej kto tu na głupka wychodzi. @kingcel nie porównuje tych wypadków, tylko wprost bije do tego, że banda internetowych januszy którzy na każdy temat ma zdanie i na wszystko się oburza, a od starego pokolenia rozni ich jedynie brak wasa i mniejszy (niekoniecznie) brzuch, będzie miała okazja się wykazać w zbiórce która wg ich internetowej krucjaty w kolorze żółci jest jedyną
  • Odpowiedz
@mietek_zul No i to jest to co mnie najbardziej w-----a
Jest taka sytuacja jak tu mamy, normalna rodzina, nie mogą uzbierać 20 tysięcy bo sprawa nie jest medialna
Pilot się r------ł samolotem, żona lekarz, pewnie ustawieni z hajsem na kilka lat do przodu, sprawę nagłośnili w mediach i nagle kupę ludzi przelewa hajs żeby potem w pracy powiedzieć "no szkoda szkoda ja też tam rzuciłem trochę na zbiórce" i zabłysnąć wśród
  • Odpowiedz
  • 1
@OmgLolWtf: No niestety świat nie jest sprawiedliwy, co na kto przeznacza swoją kasę to jego sprawa, ale też nie widziałem zbytnio sensu w tamtej zrzutce, bo według mnie jeśli ktoś chciał zrobić dobry uczynek i pomóc potrzebującym to mógł wybrać naprawdę potrzebujących pomocy materialnej. A media jak to media, jak się klika to pompują. Mimo to na pewno obie rodziny przechodzą przez podobną tragedię osobistą.
  • Odpowiedz
  • 3
@Huop_swojski: nie ma sprawy, nie znasz ludzi, takich zrzutek są tysiące, a potrzebujących pewnie jeszcze więcej, kiedyś też nie wpłacałem, odkąd mam swoje dzieci to trochę inaczej się patrzy na takich ludzi i od tamtej pory raz na jakiś czas coś wpłacam. Jak będziesz miał i nadal nie chcesz wpłacać "za nic" to możesz sprawdzić oferty licytacji, jest póki co w miarę tanio przelot samolotem, oferta profesjonalnego filmu marketingowego, jakieś
  • Odpowiedz