Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: Akurat tutaj psiary mają trochę racji że kretynka wzięła psa (owczarka niemieckiego do bloku oczywiście) miała go w dupie, a teraz tylko problem i najlepiej do uspania, ale trochę się cyka i musi jeszcze w internecie poszukać rozmycie odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
  • 13
@Gjbgghbhhjj wielu ludzi jest ofiarą psiarskiej propagandy. Psiarze wmawiają wszystkim jakim szczęściem jest pies i jak cię bezgranicznie będzie kochać nie wspominając o tym jakim jest obciążeniem, bo przecież nie można powiedzieć złego słowa o pieskach i mamy potem ludzi co wzięli psa, bo im się podobał i to modne.
  • Odpowiedz
@WielkiNos psiara zabrała kundla na jedne zajęcia i pewnie na tym się skończyły próby wychowania go xD a teraz płacz bo agresywny. Ciekawe czy wychowanie dziecka też zakończy na jednej próbie.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: lol. Mój pies jak tylko warknął na Młodego, to tego samego dnia był w aucie w podróży do przekazania go dziadkom. Jakby nie było go gdzie zawieźć, to bym oddał komukolwiek, albo do schroniska.
Kundel musi znać swoje miejsce
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Tego nawet nie da się komentować. Całkowita zgnilizna społeczna. Czy nikt na serio nie zauważa tego problemu jakim jest psiarstwo w ekstremalnym wydaniu, czy zwyczajnie ludzie udają że tego nie widzą, Te wszystkie obrończynie myślące w poprzek powinno się pozamykać w klatkach z agresywnymi psami, żeby doświadczyły na własnej skórze tego co może się stać.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: W Polsce powinna być opcja uśpienia psa na życzenie i równocześnie bardzo surowe karanie jak ktoś zostawi psa np. w lesie, bo teraz to jest cyrk. Masz agresywnego psa i nie możesz go oddać do schroniska, nikt go nie uśpi(bo stwierdzenie jest agresywny to za mało), psa nie wyrzucisz do lasu bo nie jesteś p-----m. Nawet go oddać nie możesz bo zaraz pojawią się psiarze idioci bo jak to
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Są jeszcze normalnie myślący. Ja wierzę w ludzi i myślę, że któregoś dnia po jakiś makabrycznych zdarzeniach z udziałem psów i psiarzy wrócimy do normalności.
  • Odpowiedz
@Yans_Zoon: @WielkiNos Powinno byc wprowadzone prawo na juz:
1. Nakaz sterylizowania wszystkich zwierzat domowych, tylko certyfikowana hodowla moze rozmnażać takie zwierzeta.
2. Utworzenie listy z zakazem posiadania zwierząt agresywnych.
3. Nakaz przyjęcia zwierząt przez schroniska, które może takowe usypiać. (mogłaby być dodatkowa opłata dla oddających, ale jak ktoś nagle zostaje bez środków do życia, czy w spadku takiego zwierzaka to już problem).
4. Obowiązkowa rejestracja zwierząt poprzez chip z bazą ogólnodostępną, żeby w
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Trochę racji w tym jest - jak się bierze jakiegoś bydlaka to należy go tresować od szczeniaka u jakiegoś profesjonalisty, a nie ojojooj mój bydlak agresywny, jednak nie da się z nim funkcjonować. Teraz to faktycznie pies do uśpienia, bo nawet jak komuś się uda wytresować to i tak to tylko pies i czasem mu się przywracają ustawienia fabryczne.
  • Odpowiedz