Aktywne Wpisy
Tec1976 +183
Dajcie parę plusów statecznemu mirkowi ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file3406544112337243619
Pobierz
Soothsayer +21
Co sądzicie o tym całym susajerze?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3406544112337243619
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Macie jakies rady dla młodszego kolegi?
#praca
źródło: temp_file7334674614874650314
PobierzSpodziewaj się tego, że rynek nie jest łatwy i może być ciezko znaleźć pracę od kopa. Pewnie sie uda, ale chwile to zajmie. Z takim doświadczeniem raczej nie spodziewam się kokosów na start, chyba że zaczepisz się w jakiejś firmie obsługującej polskie spółki, to wtedy twoja wiedzą moze
Z doswiadczeniem jako ksiegowy dostanie spokojnie robote na entry lvl. Wiadomo ze w okolicach 5k netto ale takie sa zasady gry.
A z tymi hindusami to nie beda sie wycofywac? U mnie w firmie zastapili polakow hindusami a ci r-------i zupelnie proces jakiegos dzialu i beda sie ratowac
Trzyma sie z dala od ssc.
Mozna sobie mówić że nie ma problemu, ale wystarczy spróbować poszukać dzisiaj pracy.
Wiadomo ze ciezej prace znalezc teraz niz pare lat temu, bo miasta napecznialy ludzmi i rynek sie wysycil. Ale tutaj apokaliptyczne scenariusze chlopakowi przedstawiacie a na luzie znajdzie robote. Po pol roku zmieni na lepiej platna z doswiadczeniem w korpo.
Mieszkanie w dowolnym miescie top5 samemu to nieporozumienie bo koszty czy to wlasnego mieszkania czy wynajetego
U mnie grupowki akurat są, klimat tez ciezki, więc mam troche inną perspektywę niż ty.
Chcesz mi powiedzieć, ze dla księgowego jest praca tylko w ssc?
20 lat pracuje w finansach. Znam obie strony medalu, zarówno biznes jak i ssc
I dlatego napisałem zeby się trzymać z daleka od ssc. Po pierwsze to zawsze będzie tylko koszt, ktory zawsze będzie optymalizowany. Po drugie opiera sie na taniej sile roboczej, więc o spektakularna podwyżke będzie ciężko. Po 3 wreszcie jest doskonałą zastępowalność, więc twoja wartość dla firmy jest niska, a Twoje odejście
Nie jest to prawda. Prawda jest to, ze tam jest największą rotacja i najwięcej ogłoszeń o pracę, ale księgowość to nie ssc.