Wpis z mikrobloga

#iphone #android

Zamiennik iPhone, czy jak to inaczej nazwać.

Długo już obcuje, ze sprzętem od Apple, poprzez iPhone 6, 6S, XR, 11 Pro Max, 15 Pro. Gdzieś po drodze między bodajże XR a 11PM wyskoczył jakiś Android, ale nie do końca spełnił moje oczekiwania.

Dziś w dobie AI oraz innych bajerow, zaczyna mnie już powoli denerwować Apple.

Angielskie Siri swoją drogą to kropla w morzu, bo w codziennych normalnych sytuacjach język angielski w naszym kraju się średnio przydaje.

Widząc jak w Android Auto mogę powiedzieć w Spotify „Czerwone Gitary” lub „Supermoce” i utwór automatycznie się wyszukuje jest to dla mnie coś wow, nie mówiąc o innych ficzerach.

Głęboko zastanawiam się nad przesiadką na jakiegoś Androida i jestem najmocniej skierowany w sprzęt od Google.

Czy ktoś z Was dokonywał takiego wyboru i jest zadowolony / żałuje?

15 Pro kupiłem wyłącznie ze względu na USB C. Tylko. Nic mi innego tak nie brakowało w 11PM. Aktualnie dochodzi śmieszna prędkość ładowania, co niby 17 lub 17P ma mieć polepszone, ale to jedyna rzecz, dla mnie osobiście, z rzeczy takich namacalnych.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szukam_cebul mam jakieś dwieście aliasów w „hide my email”, ze dwa razy tyle haseł i do tego logowanie przez Apple id lub kluczem cyfrowym zintegrowanego na tymże koncie, no nie ma c---a abym teraz odszedł z apla ()
Obecnie rozważam pozostawienie jednego telefonu tylko po to, aby mieć dostęp do tych rzeczy, a z czasem baaaardzo powolna migracja.
Chyba, że Apple się ogarnie i dogoni konkurencję w
  • Odpowiedz
@szukam_cebul: Sprzęty od Google nie są ani topką rozwoju technologicznego, ani też nie są specjalnie dopracowanym sprzętem. Każda generacja pixeli ma bugi, do tego bardzo sredni procesor.
  • Odpowiedz
@fishery pomijając już producenta i konkretny model. Samo środowisko Apple zostaje w telefonach trochę w tyle. Myślę nad czymś wielkościowo jak mój aktualny 15 Pro ale na producenta się jeszcze nie zdecydowałem i tak sobie dumam nad tym
  • Odpowiedz