Wpis z mikrobloga

Jak to jest że jak ludzie którzy przyjeżdżają po auto za 5000-15000zł to przeszkadza im każda ryska, opony starsze niż 2023 rok, nawet to że auto ma jakieś ślady użytkowania a ci którzy mają do wydania +50k patrzą głównie na to żeby auto mechanicznie było w dobrym stanie bo resztę da się po prostu zrobić lub wymienić? Fascynuje mnie to bardzo #motoryzacja #samochody
maikeleleq - Jak to jest że jak ludzie którzy przyjeżdżają po auto za 5000-15000zł to...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 417
@maikeleleq:
Tacy co wydają 5-15k kupują auto raz na 10 lat za całe swoje oszczędności i chcieliby aby wytrzymało kolejne 10 lat bez jakiejkolwiek inwestycji a ci, którzy kupują droższe zwykle mają wydatki samochodowe wkalkulowane w comiesięczny budżet i jak coś będzie do roboty to nie robi to na nich większego wrażenia.
  • Odpowiedz
@maikeleleq Sprzedalem kilka wozów i moim zdaniem brzydko rzecz ujmując są biedni i finansowo i umysłowo. Wydają wg ich widzi mi się kupę siana i oczekują ideału. Wizja włożenia w 3-4k na start ich przeraża, bo przecież już wydali majątek.
A dla kogoś kto kupił wóz za 50k wie jak wygląda brutalna rzeczywistość i ze trzeba inwestować w niektóre rzeczy i jesli przyjdzie mu na start wrzucić 5k to patrząc ekonomicznie
  • Odpowiedz
@cieply_chlodniarz: Kupiłem właśnie w tym roku auto za 15k, patrzyłem żeby było "z jednego kawałka" resztę sobie sam zrobiłem. Ta cena to mniej niż nasz miesięczny dochód z zoną. Także po takie auta przyjeżdżają różni ludzie i bym nie generalizował.
  • Odpowiedz
Jak to jest że jak ludzie którzy przyjeżdżają po auto za 5000-15000zł to przeszkadza im każda ryska, opony starsze niż 2023 rok, nawet to że auto ma jakieś ślady użytkowania a ci którzy mają do wydania +50k patrzą głównie na to żeby auto mechanicznie było w dobrym stanie bo resztę da się po prostu zrobić lub wymienić? Fascynuje mnie to bardzo

@maikeleleq: I piszesz tak, bo znasz każdego z obu
  • Odpowiedz
@cieply_chlodniarz kto kupuje auto za 50k i chce wrzucać 5k na start?
Mlody kupujacy stare bmw auto to moze tak robi itp.
W pewnym wieku czlowiek woli wydac 60-70 na prawie nowe autko z polskiego salonu z niewielkim przebiegiem. To ci praktycznie gwarantuje bezproblemową jazde. Widomo awarii nie przewidzisz ale jakis dupochron to jest.
  • Odpowiedz
@daroq3a ile lat temu ostatnio oglądałeś otomoto że Ci wyszło 70k za prawie nowe auto z polskiego salonu? :D chyba że prawie nowe to 7 lat albo 1.0 60 KM
  • Odpowiedz
@maikeleleq: generalizujesz, ale moga też chciec się targować.. podstawy aby było z czego schodzić więc szukają dziury w całym jako argument do nego a nie że szukają stanu igła.
Zresztą ludzie i tak się nie znają i kupują oczami, raczej w większości. Wysoki przebieg czy jakieś uszkodzenia karoserii typu ryska wgniecenie, już przekreślają u nich auto co jest absurdem. Ale dobrze w ten sposób można kupić nie drogo auto w
  • Odpowiedz
@maikeleleq: Stary to jest nic, już tu kiedyś opisywałem mieliśmy starego Lanosa który jeździł ale po prostu wadził przy domu - wystawiliśmy za 900zł na OLX z zaznaczeniem że raczej auto na części, przez pierwszy dzień był taki festiwal s----------a że Lanos zakończył żywot na złomowisku uzyskując za niego uczciwe 500zł xD
  • Odpowiedz
@swinkapl 5-15k? Chloooopie ja w sowim życiu sprzedawałem 3 auta i to 2 za pieniądze 1400-1600zl.

Wiesz co się kurla wyrabiało przy sprzedaży takiego szrota?
Ludzie są tak tepi i bezczelni że zachowuja się jakby kupowali nowe auto a nie 23 letnie xD
  • Odpowiedz
@bik666 @uplawy_wislane kupilem w kwietniu 2024, focusa mk4 z przebiegiem 33k km. Polski salon forda w krk po jednym wlascicielu. Tylko 1.0, manual i rok 2019 ale reszta bardzo dobrze doposazona. Jakos jezdzi i pali malo. Kredyty rodzina i tak to wyglada.
Mialem w zyciu 2 bmw, fajne ale tylko z gwarancją.
Robie prawko na A i zbieram na moto…
Focus za 2lata na sprzedaż i bedzie kodiaq lub podobne…
  • Odpowiedz
@maikeleleq: to jest bardzo proste. w starych autach za 5k mozesz kupić totalny szmelc od właśnie takich zdziwionych, że oglądają, albo całkiem niezły samochód od kogoś kto dbał. dlatego właśnie takie trupy się ogląda dokładniej, bo różnic w cenach nie ma, a w stanie bywają ogromne.
  • Odpowiedz
@daroq3a: za każdym razem jak trafiam na tego typu silnik w wypożyczalni na wczasach to zastanawiam się czemu ludzie robią sobie takie rzeczy z własnej nie przymuszonej woli no ale co kto lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz