Wpis z mikrobloga

@NaPagonieGwiazdkiTrzy: dlatego musisz mieć taką co lubi to co Ty, albo chociaż taka że część czasu spędzacie razem, a część tolerujecie sobie własne wzajemne hobby. Niekiedy takie wypracowanie kompromisu trwa latami a niekiedy łatwo przychodzi. Wszystko zależy od charakteru ludzi. Niestety ale związki to głównie problemy i kompromisy. Tych fajnych chwil jest mało. Ja teraz jak już kilka lat jestem sam to tak średnio właśnie mam ochotę się z kimś
  • Odpowiedz
@NaPagonieGwiazdkiTrzy To jest strasznie smutne, kiedy ktoś zamiast kochać człowieka takim, jaki jest, zaczyna nim gardzić za jego proste radości i zwyczaje. Wtedy nie ma już związku, tylko nieustanna wojna o to, kto kogo “naprawi”. Lęk przed takim układem jest absolutnie zrozumiały – nikt nie udźwignie życia z kimś, kto na każdym kroku podcina skrzydła i wmawia, że jego rodzina, pasje czy ubrania są “nie takie”. To wyniszcza psychicznie.
A prawda
  • Odpowiedz
@jutokintumi i większość kobiet robi coś w tym kierunku, czy oczekują tego od facetów?

@NaPagonieGwiazdkiTrzy to jest właśnie problem rodziców, żony/męża, że nie rozumieją, że drugi człowiek potrzebuje trochę autonomii, to jego życie i on ostatecznie o nim decyduje. Oczywiście w związku są kompromisy, ale kompromisy, a nie terror jednej osoby.
  • Odpowiedz