Wpis z mikrobloga

Siemano Wykop!

Właśnie wypuściłem projekt, nad którym pracowałem ostatnie miesiące!
Nazywa się AuctionMate – to rozszerzenie do przeglądarki, które poprawia korzystanie z serwisów aukcyjnych takich jak OLX, Otodom, Allegro, Vinted, Empik, Otomoto, Adresowo, Allegro Lokalnie oraz wielu polskich stron ( eBay, Gumtree, Iaai, Copart).

Pomysł wziął się z mojej własnej frustracji przy przeglądaniu aukcji: za dużo śmieciowych ogłoszeń, ciężko śledzić ceny i ich zmiany, brak sposobu, żeby wyłapać to, co naprawdę mnie interesuje.

Funkcje, które już działają:
- ukrywanie niechcianych ogłoszeń (z możliwością przywrócenia),
- wyróżnianie po regułach (np. nazwa, lokalizacja),
- śledzenie cen z wykresami, oznaczeniami (w górę / w dół / stabilna) i alerty cenowe,
- notatki do aukcji (linki w notatkach są wyciągane do szybkiego podglądu),
- statystyki – ile aukcji ukryłeś, ile wyróżniłeś itd.

Jak działa śledzenie cen:
Rozszerzenie wysyła (anonimowo) adres aukcji + cenę w momencie, gdy użytkownik ją ogląda. Dane są współdzielone między wszystkimi użytkownikami. Można też przełączyć na tryb wyłącznie lokalny.
Pamiętajcie, im więcej użytkowników i im dłużej wtyczka działa, tym więcej mamy danych o cenach. Daj jej trochę czasu po wydaniu :).

Będzie mi super miło, jeśli sprawdzicie i dacie znać, co o tym sądzicie!
A jeśli AuctionMate pomoże Wam upolować coś, czego szukaliście, to rozważcie proszę symboliczną dotację – pokryje koszty hostingu i dalszego rozwoju. Bardzo bym chciał, żeby rozszerzenie pozostało całkowicie darmowe.

Rozszerzenie można pobrać przez:
https://auction-mate.net/
Albo bezpośrednio ze sklepów przeglądarek:
Chrome/Opera/Brave
Firefox
Edge

PS. obsługiwane przeglądarki to Chrome, Firefox, Opera, Edge, Brave.

Pozdro!

#auctionmate #zakupy #programowanie #webdev #chrome #firefox #opera #edge #brave #przegladarki #olx #otodom #allegro #startup #technologia #plugin #rozszerzenie #dev #nieruchomosci #mieszkania
Valky - Siemano Wykop!

Właśnie wypuściłem projekt, nad którym pracowałem ostatnie mi...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
Wołam plusujących poniższych treści:
https://wykop.pl/wpis/81898281/mirki-mirabelki-od-kilku-miesiecy-dlubie-nad-wtycz

Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz

@Valky +48
Mirki, Mirabelki – od kilku miesięcy dłubię nad wtyczką do przeglądarki, która ułatwia przeglądanie aukcji na OLX, Otodom, Allegro, Copart, IAAI i innych – od działek i nieruchomości po elektronikę. Chcę sprawdzić, czy ktoś z Was byłby tym zainteresowany, zebrać sugestie i dopytać o kwestie prawne.

AuctionMate to rozszerzenie
  • Odpowiedz
  • 1
@ar2r0: cały pomysł zaczął się, kiedy szukałem auta z USA do sprowadzenia i z miniaturek każde jedno wyglądało tak samo, już nie wiedziałem które oglądałem, a które nie. AuctionMate na pewno pomoże ()
  • Odpowiedz
  • 0
@enron: Myślałem o czymś takim żeby automatycznie chować, ale wtedy lipnie byłoby schować coś interesującego przez przypadek.
Jest funkcja zaznaczania aukcji po nazwie/ lokalizacji. Tutaj moje filtry pod działki
Valky - @enron: Myślałem o czymś takim żeby automatycznie chować, ale wtedy lipnie by...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@fanatykwedkarstwa2: byłaby szansa dostać link do kategorii/ listy? Parę miesięcy temu miałem taki przypadek i to poprawiłem, ale widocznie jeszcze są jakieś podchwytliwe scenariusze ()
  • Odpowiedz
@Valky: to było na zapisanym wyszukiwaniu w kategorii motocykle i skutery, ale teraz jak próbuję odtworzyć taką sytuację to działa jak należy xD Fajnie by było, żeby wykluczenia działały tak samo jak podświetlenia, czyli wykluczać automatycznie ogłoszenia z daną frazą
  • Odpowiedz
cześć, byłaby szansa na link do repo na GH? pomysł wydaje się super i chętnie bym korzystał ale chciałbym zerknąć na kod
  • Odpowiedz
  • 0
@Stalki: na ten moment nie. Za duży potencjał aplikacji, za dużo poświęconego czasu i zaangażowanych osób. Jakby ktoś wypuścił klona apki to traci ona sens, chcemy jak najwięcej cen w jednym miejscu.
Dzień po premierze jest ponad 2000 użytkowników, także chyba nie ma się czego bać.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz