Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@wkrk: jak ktoś nie ma czasu czytać to streszczę: "pan prawnik powiedział, że wyszła inba, więc napisał mi ten tekst i kazał dać na fejsa. A teraz biedaki się o----------e."
  • Odpowiedz
@wkrk To oświadczenie ma wszystkie cechy profesjonalnie przygotowanego wybielacza, pisanego bardziej z myślą o ochronie reputacji niż o realnym zadośćuczynieniu. Rozłóżmy je na części:
1. Strategia „błędnego przekonania” – autor nie przyznaje się wprost do kradzieży czy celowego czynu. Mówi o „emocjach”, „błędnym przekonaniu”, „odruchowym wyciągnięciu ręki”. To klasyczny zabieg językowy, który przenosi winę na sytuację i przypadek, a nie na intencję.
2. Podkreślanie dobrych intencji i reputacji – pojawiają się
kamil-tumuletz - @wkrk To oświadczenie ma wszystkie cechy profesjonalnie przygotowane...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
@wkrk wracając do chłopa

Typ pojawił sie w rolkach Joego Swolla i dedykowanym video na YT Charliego z MoistCr1tikal - Polski januszyzm nigdy nie miał większych zasiegów.

Typ został na całe życie memem z zasięgami typu lech wałęsa, jan paweł 2137 - bo nie wiem czy świątek albo lewandowski byliby w stanie przebić się na światowy szczyt popularności w tak krótkim czasie. To plasuje go w topie „najbardziej widocznych Polaków w
kamil-tumuletz - @wkrk wracając do chłopa 

Typ pojawił sie w rolkach Joego Swolla i ...
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: prawdopodobnie taki sam, ale nie w tym rzecz. Może się trochę p---------m, a powinienem być pełen podziwu dla chata gtp że zrozumiał o co Ci chodzi. Jja czytałem to zdanie kilka razy i dla mnie nie ma ono sensu. Masz jakąś dyskleksje czy coś?
  • Odpowiedz