Wpis z mikrobloga

#antykapitalizm #bekazlibka #januszebiznesu

Nie no ciężko mają ci nasi pepebiorcy - doatcje, pomoce publiczne, fundacje. Jak kto oborotny to złotówki podatku nie zapłaci i jeszcze od państwa wydoi to co w podatkach dokładają ci niewdzięczni, leniwi, roszczeniowi etaciarze.

Ten chytry janusz z US Open co dostał 20 bańek na przestrzeni lat od państwa na bank złorzeczy na mityczny socjal w Polsce, który już niedługo, już za moment, doprowadzi do katastrofy gospodarczej. Tiaaa!

Prędzej to rozdawanie biednym, ciemiężonym pepebiorcom milionów z czapy przyniesie temu krajowi zgubę.

Już lepiej podnieść socjal w tym kraju do poziomu zachodniego i te miliony z pomocy januszom biznesu rozdać zwykłym ludziom, myślę, że spożytkują ten hajs z większą korzyścią dla gospodarki. Jak i tak oni tego nie inwestują tylko przejadają to nie ma chyba znaczenia kto to przeje, prawda?

A nie, sorry, przecież jak dasz kasę biednemu to pewnie przepije i go ta kasa rozleniwi jeszcze bardziej (tiaaa).

PS.: Memcen to się zaczyna powoli przepoczwarzać w JKM tak mu się spuchło na brzusiu :) Widać jak mu ciężko w tym "zamordystycznym" "socjalistycznym" piekle, w którym ktoś ma czelność dostać 800+ na dziecko.

https://www.youtube.com/watch?v=HlODiyCryEI&ab_channel=Jan%C5%9Apiewak
Seinfeld9098 - #antykapitalizm #bekazlibka #januszebiznesu

Nie no ciężko mają ci nas...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubako:

Polska jest jednym z wiodących producentów jachtów

Ja wiem, sam kiedyś dla jednego pracowałem. Ale dobra luksusowe generalnie raczej są z importu. Zresztą nawet te jachty u nas produkowane w dużej części idą na eksport (przynajmniej tak było jak tam pracowałem, nie wiem jak teraz bo spora część trafiała do Rosji więc klientela mogła się skurczyć)
  • Odpowiedz
  • 0
@kubako Właściciel biedronki plasuje się w TOP 5 największych płatników podatku CIT, więc im większe zyski biedry tym większy hajs trafia do państwa. A jakie to zawrotne kwoty podatków płacą ci producenci jachtów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
@Seinfeld9098 w stosunku do biedronki kwoty na pewno są mniejsze, bo chodzi o efekt skali. Założę się, że procentowo płacą więcej niż biedronka.

Jakby rozdać to co poszło na jachty, żeby se ludzie zakupy zrobili w biedronce, to pewnie mniej by wróciło do budżetu w postaci podatków.
  • Odpowiedz
Memcen to się zaczyna powoli przepoczwarzać w JKM tak mu się spuchło na brzusiu :) Widać jak mu ciężko w tym "zamordystycznym" "socjalistycznym" piekle, w którym ktoś ma czelność dostać 800+ na dziecko.

@Seinfeld9098: przecież w wywiadzie z Onetem sam otwarcie przyznał że bierze na trójkę swoich dzieci
  • Odpowiedz
@Seinfeld9098: to że bierze 800+ choć jest przeciw jeszcze go hipokrytą nie czyni, natomiast (biorąc pod uwagę że od dwóch lat zasiada w sejmie), chętnie bym zobaczył listę jego działań by faktycznie 800+ zniknęło xD
  • Odpowiedz