Aktywne Wpisy

krucjan +43
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

DrJudym +80

#korposwiat #pracbaza #programowanie
Kto ma rację?
Subtelna różnica jest taka że Ty nie pracujesz, tylko świadczysz usługi. Z pracą i pracownikiem nie masz nic wspólnego. Reszta to kiwanie skarbówki. Z tym robieniem na siebie też mocno na wyrost. Pozyskujesz klientów ? Masz marke/logo chociażby ? Siedzibe ? Robisz na sprzęcie swiadczeniobiorcy ? Słuchasz jego rozkazów ?
Ziomek na UoP jest pracownikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) słusznie ma beke, chociaż sam też
- brak urlopu, raczej na zasadzie "co łaska", gdzie po 10 latach pracy masz gwarant 26 dni
- brak l4
- nadgodziny wg widzimisie
- brak ochrony stanowiska, brak okresu wypowiedzenia, niższa emerytura
Też robiłem na b2b ale nie róbmy z szamba perfumerii xd jedyny
@nie_umiem_inwestowac: zgadzam się z podstawową tezą twojego komentarza (że JDG w IT to zupełnie inny biznes niż firma, która wystawia więcej niż jedną fakturę w miesiącu) ale mówiąc szczerze każdy przedsiębiorca z--------a nie dla siebie tylko dla "szefa" albo dla klientów, niewielka różnica jak to nazwiesz