Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję pomocy :) Lekko musnąłem krawężnik i złapałem ryskę na feldze aluminiowej. Zamiast lepiej przemyśleć sprawę, przeszedłem do "działania" :)

Tarłem rysę miejscowo na mokro papierem wodnym 1200 chyba 20 minut, następnie "wypolerowałem" pastą do zębów (myślałem, że mam jeszcze jakąś pastę polerską, ale się myliłem). Rysę co prawda usunąłem, ale... chyba nie tylko rysę. Efekt jest nieco przykry dla oka.

Powiem wprost - nie wiem czy usunąłem jakiś lakier - czy takie felgi są w ogóle lakierowane czy to jest "gołe" aluminium wypolerowane. No jestem asem po prostu :)

Czy w tej sytuacji może mi jeszcze pomóc jakaś pasta typu ALUCHROM K2 czy muszę się z tym pogodzić albo oddać do speca?

Z góry dzięki za pomoc!

#samochody #lakiernictwo #majsterkowanie
gdziesiu - Mirki, potrzebuję pomocy :) Lekko musnąłem krawężnik i złapałem ryskę na f...

źródło: 1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xyz_xyz: Na mokro praktycznie tego nie widać, ale jak tylko wytrę, to wygląda jak na fotkach. Myślisz, że warto spróbować z jakąś pastą polerską dedykowaną do metalu?

Dopiero na zdjęciach zobaczyłem, że zniwelowałem/starłem tę "rowkową" fakturę i obawiam się, że żadna pasta jej nie przywróci :) Ale chyba zadowoliłbym gdyby chociaż było to mało widoczne, póki co tak nie jest, zwłaszcza z bliska i pod światło.
  • Odpowiedz