Wpis z mikrobloga

Za około 4 tygodnie otwieram w Krakowie na Hali Targowej burgerownie. . . . Traktuję to trochę jako eksperyment i zamierzam zaoferować smash burgery w sensownych cenach (jak na to co się odwala na rynku) a do tego z dużymi frytkami za free do każdego burgera. Zaczynając od budżetowego zestawu: 20 zł za smash burgera (120 gram) z dużymi frytkami. Jak macie jakieś inne pomysły, piszcie. Jestem ciekaw jaki będzie odbiór miejsca i naszej oferty ;)

#krakow #gastronomia #burgery #gastrokrakow #krakow #krakowskiewykopparty
  • 201
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Filar: to troche drogi eksperyment ;) jak Ci sie foodcost spiął, ze za 20pln sprzedawac bedziesz smasha z frytami? W Polsce pewnie by się lokalizowana wersja ziemniakow od SpudBros przyjela, jakas mizeria, mielone mięso, pokrojony kotlet schabowy (jak tonkatsu), smazone buraki etc etc
pastaallacarbonara - @Filar: to troche drogi eksperyment ;) jak Ci sie foodcost spiął...
  • Odpowiedz
Dodaj dobre piwa "zero" które nie kosztują kolejne 20 PLN i otwieraj lokal w tygodniu od 12:00-13:00, a w kategorii lunchowej zyskasz wielu stałych klientów, tylko trochę krytykujących wieczne kolejki ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
  • 112
@pasta_alla_carbonara: koszt produkcji smasha 120 gram wychodzi około 8 zł brutto. (z dobrej jakości mięsa, nie żaden pies zmielony z budą). Frytki to koszt 3 zł brutto. Pewnie realnie ten zestaw zrobimy za 25 zł. Byłem już kolejny raz we Włoszech i na centralnej ulicy Neapolu kupiłem pizzę za 6 euro i acerol za 2 euro. (Prowadzę gastronomię od 15 lat - kawiarnie z grami planszowymi Hex), teraz czas sprawdzić
  • Odpowiedz
@Filar: Wystarczy Amber i Miłosław, które są relatywnie tanie, więc da się wykręcić uczciwą marżę. Dobre i tanie są też owocowe Okocimie, ale nie wiem jak to się smakowo komponuje z burgerem. No i Corona Cero dla tych, co muszą do posiłku zrobić storiska na IG, i masz zestaw nie do pobicia.
  • Odpowiedz
@Filar: jak żarcie się obroni, to beda klienci. Jak sam wiesz, w tym kraju ludzie sa w stanie zaplacic duzo wiecej za duzo gorsze rzeczy. bylem w hexie w krakowie kilka razy, bardzo spoko :) oby was koszty stale nie zarznely i kredyty, bo dalej oprocentowanie niefajne. Ale jak skala bedzie odpowiednia, to nie powinno byc problemow.
  • Odpowiedz
@Filar: ja generalnie nie trawię go jako czlowieka. Ludzie jedzą tego jego kebaba a on im wchodzi z kamerą i wypytuje "dobre dobre?" i wrzuca na neta. Jeszcze widzialem tez, ze na portalu naszemiasto robia z niego beke bo pokazuja zdjecie kolejek przy kielbaskach + 0 ludzi u Chajzera tam.
Bywam tam czesto, więc zajrzę jak sie otworzysz. A bywam u mexykańca na koncu placu.
I jeszcze widziałem jakieś ocno
  • Odpowiedz
  • 90
@pasta_alla_carbonara: Nie potrzebujemy kredytu, większość sprzętu została mi z czasów kiedy w Hexie serwowaliśmy burgery więc to nisko kosztowy test. Po prostu wkurzyłem się jak chciałem zamówić burgera na Pyszne.pl . . i najtańszy się zaczynał od 46 zł a frytki 17 zł . . . We will see jak będzie!
  • Odpowiedz
  • 6
@okoboji: ooo tak mexykaniec zajebisty! ;) To jesteśmy obok niego, dosłownie 2 boxy dalej :D. Ostatnio znajomy opowiadał, że wpadł do budki swojej (kebabowiec) i zaczął odwalać jakieś akcje z pracownikami co się skończyło wywaleniem jednego . . . więc super atmosfera :D gg have fun :D
  • Odpowiedz
@Filar: życzę powodzenia i wpadnę na burgierka ;) jak chodzi o tyły Hali to jakoś 2-3 tygodnie temu był odcinek o tym gościu co kawiarnię tam ma na kanale "Pasjonaci". Nie piłem u niego, ale zawsze to jakaś promocja placu
  • Odpowiedz