Wpis z mikrobloga

@Kremufka2137: Bosak to taka pijaweczka, pasożyt społeczny jak reszta, który się nie zhańbił pracą w prywatnym sektorze, tylko w budżetówce jedzie w sumie tylko na udzielaniu wywiadów i p---------u.
Nawet katol Cejrowski go kiedyś zezłomował jak uczestniczył w jakichś wyborach, chyba prezydenckich.
Koleś ma tylko gadać, dobrze się prezentować i orać lewaków.
Już Memcen ze swoim aspargerem lepszy, bo jednak prowadzi te swoje biuro rachunkowe i ekspertem w dziedzinie podatków
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel szkoda tylko, że ta matematyka mentzena to się tylko na podatkach kończy bo jak zrobił jakieś wyliczenia budżetu to mu się to za diabła nie spinało xd odejmował jakieś wydatki od czapy których nawet w budżecie nie było ()
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Przecież on nie jest decyzyjny, a budżet to się nie spina nigdy gdzieś od 2017 roku. xD
Politycy zawyżają optymistycznie przychody i zaniżają wydatki, np. na sam zus. Na 2024 rok deficyt planowany 104,1 miliarda złotych a w połowie roku i tak za mało i musieli dosypać 55 miliardów.
Tutaj trzeba ciąć wydatki, ciąć etaty w budżetówce urzędniczej, ciąć socjale i niestety również podnosić podatki. Pis tak rozwalił gospodarkę,
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Przecież on nie rządzi, więc jego jedynym celem jest dojście do władzy a dochodzi się do władzy w p---------u populistycznych farmazonów. K0nfederacja przecież ze swoim programem wyborczym z wyborów na wybory lewaczeje xD
Dobrowolny Zus już nie dla wszystkich obywateli ale tylko dla przedsiębiorców, zlikwidowanie 500+ już nie byle nie podwyższać, i wiele wiele innych.
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel ja to wiem, ale śmieje się z tych którzy postrzegają konfę jako inicjatywę niemal narodowowyzwoleńczą która krzewi patriotyczne i katolickie ideały, a mentzena jako jakiegoś genialnego ekonomistę który sprawi, że w kwadrans wyjdziemy z długu.
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: PiS rozwalił gospodarkę? Nie bądź śmieszny. Pokaż mi lepszy rząd po 1989r. od rządu Morawieckiego. Buzek? Miller? Tusk? Przecież wtedy było kilkanaście % bezrobocia, (czasami nawet blisko dwudziestu), a gazety publikowały oferty pracy za... 5zł na godzinę(!)
  • Odpowiedz