Wpis z mikrobloga

Halko, Mirki czy ktoś ma może #mikserplanetarny marki #ariete ? Kurczę chodzi mi po głowie mikser planetarny ale nie chce wydawać dużo bo aż tak znowu często nie piekę, ale wyrabianie ciasta drożdżowego kilka razy w roku mikserem zwykłym albo nie daj Boże ręcznie jest trochę męczące a ciasto i tak nigdy nie jest dobrze wyróżnione tak jakbym chciał. Głównie tak mnie kusi ten Ariete 1583 albo 1598. Maja mocne siliniki, choć cena jakaś taka dosyć niska się wydaje. Nie polecajcie mi proszę kitchen Aida bo za drogi. Bosh mum też kurczę drogawy w dodatku ma taką kwadratową konstrukcje … #gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #rtveuroagd #agd #pytaniedoeksperta
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_szalu: na moje potrzeby wystarczający - duża misa, podstawowe mieszadła. Ciasto drożdżowe czy na inne pierogi wyrabia nieźle. Większość ciast też dobrze ubija, czasami trzeba zgarnąć szpatułką z dna, bo na tym cyplu na środku potrafi się osadzić np. mąka i nie rozmiesza.
Blatu się trzyma, osłona jako-tako spełnia swoje zadanie. Plastik nie najgorszy, całość w trakcie pracy nie wygląda jakby miał się rozpaść. Hałas to kwestia gustu, ale roboty
  • Odpowiedz