Wpis z mikrobloga

Będę mieć rozmowę o pracę na junior testera w luźnej firmie z tego co wynika z opisu. Myślicie, że będzie ok jeśli z parku zrobię rozmowę o pracę? na razie jestem w szpitalu a zależy mi na robocie, zgreenscreenuję oczywiście tło ale mogą ludzie przechodzić albo ptaki śpiewać, nie wiem na ile to telefon wyciszy.

#praca #pracbaza #korposwiat
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@UczesanyPedryl: wg mnie słabo. Jakbym ja rekrutował i ktoś by się łączył z parku to od razu red flag i bym kandydata odrzucił z tego powodu. To rozmowa o pracę to zachowaj minimum profesjonalizmu a nie że siedzisz w parku. Rozumiem że jesteś w szpitalu ale to raczej powinnaś ustawić rozmowę na inny termin a nie tak kombinować
  • Odpowiedz
Jakbym ja rekrutował i ktoś by się łączył z parku to od razu red flag i bym kandydata odrzucił z tego powodu. To rozmowa o pracę to zachowaj minimum profesjonalizmu a nie że siedzisz w parku.

@Ziuk_Garlinski: Znalazłem janusza-bumera.
Rekrutujesz do pracy kogoś, kto ma dla ciebie, za hajs, wykonywać konkretne obowiązki. Rozwiązywać problemy z ograniczonego zbioru.
Czy do tych obowiązków należy wyglądanie ślicznie w biurowym kostiumie? Szukasz aktora do kręcenia reklamy?
Jeśli
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: wg mnie słabo. Jakbym ja rekrutował i ktoś by się łączył z parku to od razu red flag i bym kandydata odrzucił z tego powodu. To rozmowa o pracę to zachowaj minimum profesjonalizmu a nie że siedzisz w parku. Rozumiem że jesteś w szpitalu ale to raczej powinnaś ustawić rozmowę na inny termin a nie tak kombinować

@Ziuk_Garlinski: Myślisz, że na to nie wpadłem? siedzę w szpitalu
  • Odpowiedz
@KaczuszkaKwak: Ale to co, te rekrutacje fikcyjne są? kogoś chyba zatrudniają skoro robią rozmowę o pracę, nie czaję logiki ale zdradź mi sekret gównoIT bo widzę, że wiesz więcej.

Btw. znalazłem pracę testera w połowie 2021 i to bez rekrutacji więc nie musi być 2005.
  • Odpowiedz