Wpis z mikrobloga

• 38
@jazdaniebieski2023

powiedz mi czy biegać można tylko po ulicy ?

To akurat jest bardzo proste dla każdego kto wysili swój mózg na dłużej niż kilka sekund. Jest regulamin imprez masowych i regulamin imprezy sportowej. Trasa biegu musi być odpowiednio zabezpieczona w sposób taki, żeby karetka mogła dotrzeć do poszkodowanego w odpowiednim czasie. Musi być też zapewniona odpowiednia przepustowość trasy. W skrócie: nie ma takiego lasu, który może przyjąć 4000 ludzi i
  • Odpowiedz
drogi służą do jeżdżenia a nie do biegania. Wywalać do lasu albo na stadion z takimi imprezami

@jazdaniebieski2023: Nikogo nie obchodzą twoje gorzkie żale na wykopie i nic one nie zmienią xD Imprezy masowe były, są i będą organizowane wbrew kwikowi grubych świń z przyspawanymi dupami do swojego złoma, które zdechłyby na zawał jakby przeszły do miejsca docelowego dalej niż 50 metrów xD
  • Odpowiedz
ja nie biegam, popełniłem se taki wpis, bo czy napiszę że mnie to złości, czy że mnie to bawi - nic to nie zmieni, maraton i tak się odbędzie.

@heniek_8: Neudacznicy myślą, że jak poczynią g---o wpis na wykopie albo twitterze to on cokolwiek zmieni. Otóż nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zaskoczę cię kasztanie ale ani nie jestem gruby, ani też nie jeżdżę złomem xD

@jazdaniebieski2023: Gratulacje! Daj potem znać czy twoje gorzkie żale sprawiły, że maraton się nie odbył albo zmienił trasę, bo ty chciałeś sobie pojeździć swoją nowoczesną limuzyną XDDDD
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023 drogi lokalne służą do różnych rzeczy i to od wieków, bo targowiska też zajmowały część dróg. Teraz masz też protesty, marsze, pikniki, dożynki itp. Te drogi są finansowane z budżetu gminy i każdy mieszkaniec się do nich dokłada, kierowcy nic tu ekstra nie płacą. Wszelkie podatki drogowe (czy to za rejestrację auta czy w kosztach paliwa) idą tylko na drogi krajowe i tam biegacze dróg nie blokują, tak że zastosuj
  • Odpowiedz
Taki bieg musi być w centrum miasta, bo to jest impreza masowa. Dlaczego chcesz takie wydarzenie usuwać? Bo sie zesra kierowca jeden z drugim, który ma te ulice 99 procent czasu tylko dla siebie? A c--j mu w dupę, egoiście.
W ogóle jak zrobić maraton na 5 tysięcy osób za miastem? Logistyka, parkingi, sponsorzy, no bez jaj xd
  • Odpowiedz