Wpis z mikrobloga

Jakie słuchawki wyciszające dla osób w spektrum są najlepsze? Macie jakieś wypróbowane?

Zauważyłem, że cisza polepsza mi samopoczucie.

Zatyczki słaba działają i powodują dyskomfort. Próbowałem zwykły zatyczki oraz loop earplugs.

#autyzm #asd #asperger
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qew12: jeśli zależy Ci na najlepszym wyciszeniu, to Sony seria WH-1000, XM3, XM4, XM5. Jeśli z kolei kochasz słuchanie muzyki, to Sony trochę zamulają, i można uderzyć w np. Cambridge Audio P100. Mam jedne i drugie, Sony mają trochę lepsze ANC i są lżejsze, z kolei P100 grają dużo dużo lepiej, ale są spore gabarytem. W kwocie poniżej 1000zł nic lepszego nie będzie imo
  • Odpowiedz
@qew12: Zależy od budżetu, jak tanie, to dużo osób poleca Edifier W820NB, mam je i faktycznie fajnie wyciszają. A z droższych ludzie chwalą Sony WH-1000XM5, mam je zamiar przetestować, jeśli będzie taka możliwości w salonie Sony, jestem bardzo ciekawa, czy wyciszają jeszcze lepiej niż tamte.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: @qew12
gdyby tylko istniały strony testujące obiektywnie tłumienie gdzie można sobie porównać jak inne wypadają w porównaniu do tych co mamy ( ͡º ͜ʖ͡º)

nawet można sobie wybrać te które najlepiej sobie radzą w zakresie częstotliwości które nas najbardziej drażnią albo odsłuchać nagranie jak anc działa (mikrofon w takim specjalnym urządzeniu symulującym ludzki układ słuchu) .
https://www.rtings.com/headphones/reviews/sony/wh-1000xm5-wireless
https://www.soundguys.com/sony-wh-1000xm5-review-71783/
10129 - @choochoomotherfucker: @qew12 
gdyby tylko istniały strony testujące obiektyw...

źródło: canvas

Pobierz
  • Odpowiedz
@qew12: @choochoomotherfucker kupiłem te Edifiery, dzięki promce na stronie producenta wyszło 113 zł z przesyłką i za ten hajs to jest wyśmienite value for money
Dźwiękowo są OK, choć bez szału (moje przewodowe Superlux HD681 są znacznie lepsze), ANC działa w sposób wyczuwalny, nie mam porównania
  • Odpowiedz