Wpis z mikrobloga

@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf:
taki ultra-debloater w11
https://github.com/Atlas-OS/Atlas

AtlasOS to zaawansowany zestaw skryptów i narzędzi do automatyzacji optymalizacji świeżej instalacji Windows 10/11 Pro. Jego celem jest maksymalizacja wydajności, szczególnie w grach, poprzez agresywne usuwanie zbędnych elementów systemu (bloatware, telemetria), wyłączanie usług oraz stosowanie zaawansowanych tweaków rejestru. To projekt społecznościowy, całkowicie darmowy. Pamiętaj, że korzystanie z niego wymaga zaawansowanej wiedzy i wiąże się z rezygnacją z części funkcji bezpieczeństwa i stabilności
  • Odpowiedz
  • 2
@NauczonyRoboty no właśnie interesowałem się kiedyś tematem tych gamingowych OSów i było jak piszesz - poprawa wydajności w granicach błędu pomiarowego w samych grach. Niektóre tytuły competitive dostawały sporego boosta, ale co za różnica czy mam w CSie/Valo 500 cz 600 FPS ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za to inne gierki wypadały niemalże identycznie.
Niemniej do starszych sprzętów z bardzo małą ilością RAM takie systemy mogą być naprawdę
Ralphs - @NauczonyRoboty no właśnie interesowałem się kiedyś tematem tych gamingowych...

źródło: temp_file674381213937816447

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ralphs: Ja osobiście stawiam na pracę Chrisa Titusa. Otwarty skrypt, staranie się o to żeby nie namącić zbyt dużo, czyści Windowsa tak że po prostu nie wkurza. Tylko tyle i aż tyle.
supra107 - @Ralphs: Ja osobiście stawiam na pracę Chrisa Titusa. Otwarty skrypt, star...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz