Wpis z mikrobloga

Polacy kochają dawac pieniądze bogatym za nic.
Jak umrze Radek na raka, nikt nie tym nie przejmie.

Jak umrze pilot zarabiający 30k po studiach w USA mający zone lekarkę, to trzeba mu wpłacić, to nawadnia polaka, to jak spotkanie z najwyższym dać pieniądze bogatemu

#airshow #radom #lotnictwo
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@model_trzy_zmianowy w sumie słuszne spostrzeżenia, nie zaglądam nikomu do kieszeni ale przecież taka rodzina jest ustawiona finansowo, przecież dostaną po pilocie kupę kasy plus dzieci będą dostawać siano co miesiąc a biedni nie są. To na co zbierają tą kasę, na "bo czemu nie?" Mogli by uszanować śmierć ojca/męża i żyć dalej bo mają dobre warunki a pomagać powinno się potrzebującym.
  • Odpowiedz
  • 10
@Mortifer W sumie to może być niezły biznes na takich zbiórkach. Zbierasz dwie bańki, z czego pobierasz 5% za "obsługę", albo w ogóle plajtujesz tuż przed planowanym przekazaniem środków rodzinie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Megatron_John: A tego to nie wiem, może być tak jak piszesz.Ale zgadzam sie z tym co napisałeś :D

@Dlkvv No pewnie cwaniaki mają swoje sposoby na zrobienie interesu. Ja jestem ciekaw czy np. przez taką zbiórkę da się wyprać pieniądze
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Polska - socjal od najbiedniejszych do najbogatszego 1% i do miliona niepotrzebnych urzędasów i do artystów, górników, polityków i do korpo niepłacących podatków, w takim tempie to my wyginiemy w oczach, bez jednego wystrzału, bez żadnych najazdów, nam naprawdę niewiele brakuje, to że w tym kraju nie ma żadnych protestów zdumiewa mnie, chyba każdy już tylko patrzy na czubek własnego nosa i ma wszystko w doopsku bo ile można
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Powtórzę to co już pisałem, to tylko egzemplifikacja ciemnoty tego narodu, przecież miliony ludzi całkiem dobrowolnie głosują na partie które w programie mają de facto "odwrotną redystrybucję" dziesiątek miliardów PLN od biednych do bogatych. Bo sam kiedyś będę miliarderem i właścicielem wielkich korpo XD więc zróbmy im dobrze zawczasu.
  • Odpowiedz
@LeP_: zgadza się, ale poniekąd temat jest medialny ze względu na status zmarłego. Czyli bezsporednio chodzi o medialność, ale pośrednio dalej o pieniądze/pozycję niestety.
Tak czy siak efekt jest taki sam, bogaci nawet po śmierci stają się jeszcze bogatsi, a biedni na odwrót
  • Odpowiedz
ale gdzie ci ludzie mają mozg.

@czlowiekbutelka: I w tym jest problem. Gdyby wszyscy ludzie myśleli, to w ogóle nie doszłoby do tej tragedii. Sprzęt wojskowy powinien służyć do obrony kraju, a nie zabawy w kaskadera. Jeśli generałom zabrakło zdrowego rozsądku, to nie ma się co dziwić, że zwykli ludzie mają dziwne priorytety. Pocieszające jest to, że ludzie wpłacają swoje własne pieniądze, a nie państwowe.
  • Odpowiedz
@model_trzy_zmianowy: Po polaki lubią myśleć że robią coś w "słusznej sprawie", podejrzewam że to kwestia wychowania w kulturze w której są silne autorytety i "bohaterowie" typu papież, piłsudski, pilecki itd. teraz ten pilot został kolejnym bohaterem więc trzeba go wesprzeć a jedynym sposobem jest danie pieniędzy jego rodzinie, ot cała psychologia tego zjawiska.
  • Odpowiedz
@Megatron_John: Wielu bogatych ludzi tak ma. Nimi kieruje wyłącznie chciwość i zasada "jak dają to trzeba brać". Na takie abstrakcyjne rzeczy jak uczciwość czy przyzwoitość nie ma miejsca, bo za nie nic nie można kupić. Wystarczy spojrzeć kto brał dodatki covidowe, KPO czy choćby co wychodzi z ludzi przy sprawach spadkowych ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Kresse Tia, miałem spory spadek po babci bo o nią dbałem, wysyłałem jej pieniądze żeby nie zaciskała pasa i po jej śmierci rodzina, która miała ją w dupie (dwie ciotki jej córki) rzuciły się jak muchy na g---o. A że mi się dobrze żyje to olałem temat z szacunku do babci, niech się biją, moją nagrodą jest to, że zawsze jak je widzę to lekceważąco śmieje im się w twarz, jescze
  • Odpowiedz