Wpis z mikrobloga

Cześć, Ma ktoś jakieś rady czy porady co mówić na komisji w sprawie orzeczenia o niepełnosprawności po zmianach sierpniowych co były ostatnio? Czy to prawda, że lepiej mówić o trudnościach w dniu codziennym i pracy. I na przykład pominąć temat, że pracodawca mi wprost powiedział, że przedłużył by mi umowę ale, że mam lekki a nie umiarkowany to mu się nie opłaca finansowo. Ostatnie diagnozy jakie mam to epizod umiarkowany depresyjny, zespół aspergera.

Pozdrawiam Cieplutko.

#psychiatria #depresja #niepelnosprawnosc #niepelnosprawni #autyzm #asparger
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Jan_Maj_Telemark_Drugi: Okej. To jest moje odwołanie pierwszą komisje miałem w styczniu tego roku. Tylko wtedy nie potrzebnie wymsknęło mi się to co pisałem wyżej o pracy. I tak się nade mną zlitowali, że lekki zamiast na 2 lata dali mi na 3 lata.
  • Odpowiedz
  • 0
Tylko mam nadzieje, że nie będę miał 1 osobowej komisji jak ostatnio. Z dziadkiem przewodniczącym co mnie przywita pytaniem Pracuje Pan czy idziesz Pan na rentę? Tak Panie przewodniczący kochany pragnę zostać Rentierem bogolem.
  • Odpowiedz
przedłużył by mi umowę ale, że mam lekki a nie umiarkowany to mu się nie opłaca finansowo.

@rekin93: osobiście bym wspomniał jakby się pytali po co ci orzeczenie. Ale nie wiem jak do tego podejdą.
  • Odpowiedz
  • 1
To okazało się, że do tego dnia to oni mają termin na podanie ostatecznego terminu komisji. Czekam na list od nich. A zmiany w sierpniu były takie, że komisje mają bardziej skupiać się na trudnościach w niepełnosprawności, i komisja musi mieć więcej niż 1 członka, łatwiej lekarzowi czy stażyście zostać czlonkiem komisji.
  • Odpowiedz