Wpis z mikrobloga

#igrzyskabebzonow v6
Jeden z grubasów, znaczy @kollataja123 dał parę fajnych pomysłów na rozruszanie igrzysk
Bo mamy wygranych i przegranych tygodnia, grupy trochę ze sobą walczą ale tak niemrawo dość i jakaś jak to się mówi gejmifikacja by się przydała

Tak więc grubas proponuje i ja się zgadzam i dorzucam moje:
1. Punkty za miejsca w grupie co tydzień. I liczymy z tego punktowego zwycięzcę igrzysk
2. Dodatkowe punkt lybxa zwycięstwo w ilości kroków - ale to by wymagało dodatkowego wpisywania i tylko dla chetnych
3. Punkty za najwięcej spalonych kcal w tygodniu
4. Wyzwanie w największej ilości dni bez słodyczy (u mnie pewno skończy się na 2-3 dni)
5. Dla keto świrów wyzwanie w najmniejszej ilości zjedzonego węgla
6. Może jakieś wyzwania typu 1on1 gdzie mamy walkę dwóch grubasów który więcej zgubi w tydzień? Tylko to dużo babrania ale może się da ogarnąć
7 wyzwania grupowe - zadanie dla grupy - ma schudnąć ileś w tyg lub zrobić x kroków itp
8 a może też wyzwanie dla takich grubych I słabych jak ja? Zaczynamy np program 100 pompek i zobaczymy do ilu dojdziemy?

Co wy na to? Ja kroki i kcal mogę wpisywać a czy innym by się chcialo? Wątpię ale spróbować można

#odchudzanie #chudnijzwykopem #grubasy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

IMO co za dużo to i świnia nie zje. Inb4 grubasy są gorsze od świń - wiem, ale użyłem metafory. W końcu jesteśmy tu dla celu głównego czyli tak naprawdę wyścigu z samym sobą na utratę kilogramów. Poza tym jak będzie 2137 podkonkurencji to każdy zaraz odpadnie z połowy z nich i może stracić motywację w ogóle.

Zostawiłbym na pewno 1, tuż pod nim 2 i 3, resztę olał

Edited: walki 1
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: Uczestniczyłam w ostatnich igrzyskach i powiem, że świetnie mnie one motywowały. Inna rzecz jest w tym, że ja bardzo dużo ćwiczę (jak na na moje ograniczenia czasowe), a deficyt mam niewielki, więc kilogramy schodzą mi bardzo powoli, ale ciało zmienia się bardzo wyraźnie.

Dobrze właśnie jakby był jakiś dodatkowy "element" w postaci ruchu. Spacer, bieg, rower, coś na siłce. Coś co da chociaż namiastkę zdrowego stylu życia poza samym
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: Dla mnie to przesada. Tak jak @FedoraTyrone napisał, pewnie ludzie będą zaokrąglać albo w ogóle kłamać. Wystarczy jedna osoba by wszystkim zepsuć zabawę. To by była bardziej rywalizacja niż wsparcie/motywacja. Same kg wystarczą, ktoś może sobie kłamać ale zdjęcie pokaże prawdę, a jak nie, to kłamczuch i tak będzie w realu dalej miał te kg na sobie. Jak ktoś chce, to niech podaje kroki itp. ale ja w
  • Odpowiedz
Przecież to tylko dodatkowe zabawy. Jak ktoś nie chce to nie musi. A każda taka dodatkowa aktywność dla grubasów miała być okazją żeby może kogoś zmotywować żeby dłużej pobyć na igrzyskach i nie zrezygnować.
Kroki moglibyśmy weryfikować screenami z apki.
Mnie by motywowało takie 1:1 ale to dopiero pole do nadużyć też :P
  • Odpowiedz