Wpis z mikrobloga

Rozumiem ze stala sie ogromna tragedia. Dzieci stracily ojca... ale 1 mln zlotych dla dzieci gdzie matka jest lekarzem i na spokojnie jest w stanie wyzywic rodzine...#f16
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 13
@adam-kowalski765777 No ja też rozumiem, tragedia, zmarł człowiek, dzieci będą bez ojca, żona bez męża, ale kurde. Codziennie umiera mnóstwo ludzi. Wypadek drogowy, w pracy... I nikt nawet nie wspomni o tym. Nawet jak ktoś jest ubezpieczony to potem się szarpie z ubezpieczycielem, nie ma wsparcia. A tutaj raczej nie biedna rodzina, chłop wysoko postawiony w wojsku, rodzina pewnie dostanie sporo hajsu, a zaraz jeszcze prezydent pewnie przyzna dożywotnią rentę dzieciom.
  • Odpowiedz
Żołnierze ryzykują życiem więc państwo zapewnia rodzinom wysokie renty. No chyba że sprawa jego śmierci jest medialna to jeszcze milionerów z nich trzeba zrobić zbiórkami. Dobrze, ze ja jako pół-sierota miałem 0 złotych renty i musiałem pracować żeby mieć swoje pieniądze zaraz po skończeniu gimnazjum
  • Odpowiedz
@adam-kowalski765777 najlepsze ze mundurowi maja bardzo wysokie ubezpieczenia, na ktore oczywiscie skladek nie placa. Plus renta tez odpowiednia.
Bilans pana supermena jest wiec taki, ze rozdupcyl sprzet za kilkadziesiat baniek, narazil zycie widzów i przez kolejne kilka lat lodatnik straci kolejny milion na rente i ubezpieczenie.
  • Odpowiedz
@adam-kowalski765777: Mimo wszystko pieniądze to raczej ostatnia rzecz o której myślą teraz bliscy zmarłego pilota. Równie dobrze można popatrzeć na to z drugiej strony pomijając profesje zawodowe czy stan majętny - to tragedia tej rodziny jest tak samo duża jak tragedia innych, którzy są anonimowi dla społeczeństwa. O zbiórkach decyduje fakt że sprawa jest medialna, pilot był znany nie tylko w tak hermetycznym wąskim kręgu jak piloci demo, okoliczności są
  • Odpowiedz